Bakan Ziya Selçuk açıkladı: Yüz yüze eğitim öncesi dikkat!

Kar tatili ilan edilmeyen noktalarda bugün köy okulları ve anaokulları başta olmak üzere okullar açılıyor ve artık yüz yüze eğitim başlıyor. Ancak koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitim sürecinde okula giderken ve okulda uyulacak çok önemli kurallar açıklandı.
Bakan Ziya Selçuk açıkladı: Yüz yüze eğitim öncesi dikkat!

Okullar açılırken son dakika uyarıları: Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve bizzat Bakan Ziya Selçuk'un açıkladığı yüz yüze eğitim sürecinde Kovid-19 önlemleriyle başlayacak eğitimde kurallar ve genel çerçeve belirlendi. Buna göre hem okul idaresinin, hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin dikkat etmesi gereken çok önemli koronavirüs tedbirleri söz konusu. İşte teneffüsten sınıf yoğunluğuna, öğrenci tedbirlerinden yüz yüze eğitim anındaki kritik kurallara Bakan Selçuk'un son dakika açıklaması ve kovid-19 yüz yüze eğitim kuralları:

Marmara bölgesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi. Buna göre okulların açılması İstanbul, Kocaeli, Düzce ve Tekirdağ'da 2 gün ertelenirken, Edirne, Kırklareli, Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Çanakkale'deki okullarda bugün yüz yüze eğitim yapılamayacak.

KAMU PERSONELİ DE İZİNLİ: Balıkesir'in de eklendiği tatil olan illerde yapılan açıklamada tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli çalışanlar ile hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLIYOR, İŞTE KURALLAR

Köy okulları ve anaokullarında yüz yüze eğitim başlıyor. Kovid-19 önlemleriyle başlayacak eğitimde teneffüsler sırayla yapılacak. Sınıflarda en fazla 15 kişi olacak. Yüksek sesli aktivite olmayacak.

SINIFLARDA 15'TEN FAZLA ÖĞRENCİ OLAMAYACAK

Köy okulları ve anaokulları için yüz yüze eğitim bugün başlıyor. Haftada 5 gün yüz yüze eğitimin yapılacağı okullarda Kovid- 19 önlemleri geçerli olacak. Bu kapsamda sınıflarda en fazla 15 kişi olacak.

YÜZ KORUYUCU KULLANMAK ŞART

Öğrencilerle 1 metreden yakın temasta olanlar yüz koruyucu kullanacak. Teneffüsler sırayla yapılacak. Sınıflarda çapraz oturma yapılacak. Sınıf içinde yüksek sesli aktivite yapılmayacak.

ZİYARETÇİ KABUL EDİLMEYECEK

Edinilen son dakika bilgisine göre okullara ziyaretçi kabul edilmeyecek. Öğrenciler yemeklerini kumanya şeklinde, sınıflarda aynı grup içinde yiyecek. Okul tuvaletlerindeki sabunluklar fotoselli olacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK'TAN YARIYIL AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan videolu paylaşımda, Bakan Ziya Selçuk'un velilere ikinci yarıyıl mesajına yer verildi.

"İkinci yarıyıla başlarken sizleri saygıyla selamlıyorum" diyen Selçuk, mesajında, "Bu süreçte çocuklarımızın eğitim aidiyetini güçlendirmek için sizin ve çocuklarınızın düzenli bir hayat sürmesi, evlatlarımızın uyku ve beslenmelerinin düzenli olması, huzurlu bir ev ortamında bulunmaları büyük önem taşıyor.

Sizlerden ricam çocuğunuzun canlı derse katılımını ve TRT EBA kanallarını takibini teşvik ederek okullarımızla ve öğretmenlerimizle iletişim kanallarınızı güçlendirmeniz" dedi.