Bakanlıktan çocuklu ailelere müjde: Yeni destek paketi açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çocuklu ailelere müjdeli haber geldi. Çocuklu ailelerin ihtiyaçlarını düşünen bakanlık yeni destek paketini açıkladı.
Bakanlıktan çocuklu ailelere müjde: Yeni destek paketi açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk sahibi olan ve maddi durumu iyi olmayan ve ailelere destek sağlamak için her ay düzenli olarak ödeme yapıyor.

Çocuk Destek Bileşeni kapsamında 350 TL ila 650 TL arasında değişen bu ödeme tutarları evdeki çocuk sayısına göre değişiklik göstermektedir. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında vatandaşlar için sağlanan 850 TL ile 1.250 TL’lik yardımın yanında Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri de yapılıyor.

DÜZENLİ OLARAK ÖDENİYOR

Ödemeler hanedeki çocuk sayısına göre değişiyor. Bu ödemeler her ay düzenli olarak ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına aktarılıyor.

ÖDEME MİKTARLARI

1 veya 2 çocuklu hanelere 350 TL,

3 çocuklu hanelere 450 TL,

4 çocuklu hanelere 550 TL,

5 ve üzeri çocuklu hanelere de 650 TL destek ödemesi yapılmaktadır.

12 ay boyunca düzenli olarak hak sahibi kişilerin hesaplarına aktarılan bu destek ödemelerinden yararlanmak için belirtilen şartların sağlanması gerekir.

YARARLANMA ŞARTLARI

Türkiye Aile Destek Programı’ndan yararlanmak için hane içindeki kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 1/3’ünün altında olması gerekmekte.

Bu destek ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşların e-Devlet Kapısı üzerinden gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapması veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) üzerinden şahsen başvuru yapması gerekir.

Etiketler :