Baltık ülkelerinden Azerbaycan ve Ermenistan'a çağrı

Baltık ülkelerinden Azerbaycan ve Ermenistan'a çağrı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Litvanya, Letonya ve Estonya, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle iki ülkeye tepki gösterdi. 

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Twitter hesabında, “Dağlık Karabağ'daki askeri gerilim durdurulmalı. Ermenistan ve Azerbaycan askeri olmayan bir çözüm taahhütlerine uymalı" paylaşımında bulundu.

Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand, Dağlık Karabağ sorununda gerilimin tırmanmasından endişe duyduğunu belirterek, iki tarafın da askeri eylemlerine son vermesini ve taahhütlerine uymalarını istedi.

Diğer Baltık ülkesi Letonya'da ise Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Dağlık Karabağ’da yaşanan olaylarla ilgili endişeliyiz. Ermenistan ve Azerbaycan’a askeri operasyonlarını durdurmaları için çağrıda bulunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

 

Bakmadan Geçme