Bambaşka bir dünyaya sürüklüyor… Konya’da gençlerin yeni ilgi odağı

Konya’da hayal gücünün ve yaratıcılığın sınırı olmayan çizgi roman dükkanı, gençlerin odak noktası olmuş durumda.
Bambaşka bir dünyaya sürüklüyor… Konya’da gençlerin yeni ilgi odağı

İnsanları bambaşka bir dünyaya sürükleyen çizgi romanlar 7’den 70’şe herkesin dikkatini çekiyor. Gün geçtikçe daha da fazla ilgi odağı olan çizgi romanların okuyucu kitlesi daha da büyümeye başladı.

bambaska-bir-dunyaya-surukluyor-konyada-genclerin-yeni-ilgi-odagi.jpg

Konya da 1985 yılından bu yana Çizgi Roman işi ile uğraşan Atilla Koç, çizgi roman okudukları dönem de ki gibi Texas ve Tommiks , Zagor, Karaoğlan ,Tolga , Tarkan okuyan neslin bittiğini belirterek gençlerin günümüzde Kore ve Japon çizgi romanları okuduğunu bildirdi. İlkokul beşe giden bir bireyden tutunda artık 35 yaşına kadar olan kişilerin de Manga okuduğunu söyledi.

bambaska-bir-dunyaya-surukluyor-konyada-genclerin-yeni-ilgi-odagi-001.jpg

ÇİZGİ ROMANA TÜRK HALKININ BİR DÜŞMANLIĞI VAR

Cumhuriyet tarihinden bu yana Çizgi Romanlara karşı Türk halkının bir düşmanlığı olduğunu ifade eden Atilla Koç, “Neden diye sorarsanız? Çocuğunun şiddete yöneleceğini ya da ahlakını bozacağını falan diye halbuki Çizgi Roman okuyan çocuklar romana daha çabuk geçiyor. Hem hayal gücü gelişiyor hem de okumayı daha çok seviyorlar. Konya da öğretmenler olsun veliler olsun kitap okumayan çocuklara Çizgi Roman aşılayarak okuma alışkanlığını sevdirmeye çalışıyorlar.” dedi.

bambaska-bir-dunyaya-surukluyor-konyada-genclerin-yeni-ilgi-odagi-002.jpg

ÇİZGİ ROMAN VE MANGANIN ARASINDAKİ FARK NE?

Çizgi Roman ve Manganın arasında nasıl bir fark olduğundan bahseden Koç, normal Çizgi Romanların genellikle Amerika, İtalya menşeli olduğunu genellikle macera ,kovboy konularının işlendiğini vurgulayarak Mangaların ise Kore ve Japon menşeli olduğunu konularının ise korku gerilim, bazıları macera, bazıları aşk temalı olduğunu bu yüzden gençlerin Mangayı daha çok tercih ettiğini söyledi.

bambaska-bir-dunyaya-surukluyor-konyada-genclerin-yeni-ilgi-odagi-003.jpg

ESKİ ÇİZGİ ROMANLARA İLGİ AZALSA DA KOLEKSİYON YAPAN KİŞİLER VAR

55-65 yaş arasında koleksiyon yapan kişilerin olduğunu söyleyen Koç,” Onlar bana kitap getiriyor nasıl desem Texas ve Tommiks, Zagor bunları koleksiyon yapan arkadaşlar var. Yeni nesilde manga okuyorlar. Hem animeleri izliyorlar televizyondan veya internetten hem de kitabını alıyorlar. Baya bir okuyucu kitlesi var Konya da manga olarak da Çizgi Roman olarak da.” şeklinde konuştu.