Bankada soygun girişimi

Konya’da bir banka şubesine soygun girişiminde bulunan zanlı, bankanın güvenlik görevlisi tarafından etkisiz hale getirilerek yakalandı.
Bankada soygun girişimi

Konya’da bir banka şubesine girerek silahla ateş edip soygun girişiminde bulunan zanlı, bankanın güvenlik görevlisi tarafından etkisiz hale getirilerek yakalandı. 
Olay öğle saatlerinde merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Karakayış Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesinde meydana geldi. İddiaya göre, plakasız motosikletini bankanın yan sokağına çalışır vaziyette park eden Ertan Y. (39) kafasındaki kaskı çıkarmadan elindeki silahla banka şubesine girerek kadın gişe görevlisine uzattı. Çantaya paraların doldurulmasını isteyen Ertan Y. banka güvenlik görevlisinin kendisine doğru geldiğini görünce bir el ateş etti. Kurşun duvara isabet ederken hırsızlık zanlısı, güvenlik görevlisi Mevlüt Boyacı (33) tarafından etkisiz hale getirildi. Yere yatırılan zanlı banka çalışanlarının da yardımıyla polis ekibine teslim edildi.
Çok sayıda polis ekibinin gittiği banka şubesinde yapılan incelemelerin ardından tedbir amacıyla çağrılan ambulansa alınan güvenlik görevlisi Mevlüt Boyacı kontrolden geçirildi. Güvenlik görevlisi ambulanstan inerken sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.
Hırsızlık zanlısı Ertan Y. gözaltına alındıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine götürüldü. Zanlının 76 bin TL borcundan dolayı icralık olduğu ve bu borcu ödeyebilmek için soygun girişiminde bulunduğu ileri sürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

konyada-soygun-girisimi-1.jpg

konyada-soygun-girisimi-2.jpg

konyada-soygun-girisimi-3.jpg

konyada-soygun-girisimi-4.jpg

konyada-soygun-girisimi-5.jpg