Başarı primleri yetmedi, Konyaspor'da umutlar gençlerde!

2023-2024 Sezonu prim gelirleri açıklandı. 3 puanı hanesine yazdıracak takım 2.5 milyon TL, 1 puanı alan takımlar ise 1.24 milyon TL kazanacak. Kur artışı sonrası takımların giderleri artarken, özellikle Anadolu kulüpleri için finansalları yürütmek için oyuncu parlatıp satmak daha kazançlı durumuna geldi. Konyaspor'da gözler gençlerde.
Başarı primleri yetmedi, Konyaspor'da umutlar gençlerde!

Süper Lig'de bu sezon ödenecek olan para ödülleri miktarı belli oldu. Buna göre galibiyet için 2.48 milyon TL, beraberlik için 1.24 milyon TL para verilecek. Deplasman giderleri ve kur artışları düşünüldüğünde takımların giderleri karşılamak için prim gelirlerinden çok oyuncuların parlatılıp satılması kulüplere daha fazla katkı sağlayacak. Şampiyonluk ve başarı primleri de yüksek değil.

transfer.jpg

OYUNCU PARLATMAK ZORUNLU OLDU
2023-2024 sezonunda şampiyon olan takım yaklaşık 40 milyon TL (1.18 milyon euro) 2. olan takım yaklaşık 32 Milyon TL (943 bin euro) ve 3. olan takım 23.9 milyon TL (708 bin euro) kasasına koyacak. Geçtiğimiz sezonu 8. sırada kapatan Konyaspor bu sezon alt yapıdan genç oyunculara şans verip değerlerini arttırdıktan sonra satması halinde ligdeki başarı piriminden daha çok kazanabilir.

 Muhabir
Etiketler :