‘Basın sessiz çoğunluğun sesidir’

Büro Memur-Sen Konya Şube Başkanı Mahmut Çimen ‘Basın sessiz çoğunluğun sesidir’ dedi.
‘Basın sessiz çoğunluğun sesidir’

Büro Memur-Sen Konya Şube Başkanı Mahmut Çimen gazetemiz Yeni Haber’i ziyaret etti. Basının var olan sorunları dile getirmede en önemli araç olduğunu vurgulayan Başkan Çimen, “Basın bizim sesimiz ve kulağımızdır. Biz, basının yerinin hiçbir zaman doldurulamayacağını biliyoruz. Çünkü basın, sessiz çoğunluğun sesidir. Bizlerin sesidir.  Biz basına böyle bakarız” dedi.  Büro Memur-Sen Konya Şube Başkanı Mahmut Çimen,  Gazetemiz Genel Müdürü Ahmet Ergan’ı ziyaret etti.  Basın çalışanlarına çok değer verdiklerini ifade eden Başkan Mahmut Çimen, “Bizim değerlerimize bağlı, maneviyatımızı, milli değerlerimizi önceleyen, fikir ve düşüncelerimizi aktaran bir basın kuruluşu olması nedeniyle Yeni Haber’i ziyaret ettik. Bizler basın çalışanlarını seviyoruz. Basın çalışanları da bir emekçidir. Onların daha iyi şartlarda çalışmasını arzu ediyoruz. Biz, emekten ve haktan yanayız” ifadelerini kullandı.

basin-sessiz-cogunlugun-sesidir-3.jpg

‘TOPLUMSAL MENFAATLERİN ÖNCÜSÜ VE SÖZCÜSÜYÜZ’

“Sendikacılık halk ve menfaati kollayan, gözeten veya onlarla hareket eden bir sivil toplum örgütüdür” diyen Çimen, “Biz Memur-Sen olarak kucaklayıcı bir sendikayız. Özellikle bu konumumuzdan hiçbir zaman taviz vermedim. Mazlumun, haklının yanında olduk, zalimin karşısında durduk. Bu toplumda yaşayan, millet fertlerinin kazancı olan ve bizim ekmek kapımız olan iş yerimizi bitirdikten sonra hep beraber aç kalırız. Bu bağlamda Büro Memur- Sen olarak toplumu kucaklayan bir sendika yapısıyız. Türkiye genelinde 76 bin üyemiz var. Konya’da 2 bin 167 tane büro iş kolunda çalışan üyemiz var. Biz bu üyelerimizin gerek hak ve menfaatlerinin, gerekse toplumsal menfaatlerinin öncüsü ve sözcüsüyüz” şeklinde konuştu.

 ‘DİNİMİZE SALDIRI YAPILMASINI LANETLİYORUM’

Çimen, bir televizyon programında imam hatiplilere söylediği çirkin sözlerle gündeme gelen Erol Mütercimler’e yönelik de şunları söyledi: “Biz inanan kesim olarak bu tür insanlara prim veriyoruz. Bizim en büyük eksiğimiz, bizden olmayan insanları büyütürüz, kendimize baştacı ederiz. Bir insanın yaptığı bir şeyi tüm topluma, imam hatip camiasına dinimize saldırı olarak yapmasını lanetliyorum. Biz kendi değerleriyle bütünleşmiş insanları önceleyeceğiz, öne çıkaracağız ki bu tür insanlar barınamasın ve bize saldıramasın. O sözleri sarf eden bir insanın toplumda ne bilgisi, ne de profesörlüğü vardır.”

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ