Başkan Akkaya Akşehir’i anlattı

Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından, ‘Konya İlçeleri İle Buluşuyor’ başlığı altında söyleşi gerçekleştirildi.
Başkan Akkaya  Akşehir’i anlattı

Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından, ‘Konya İlçeleri İle Buluşuyor’ başlığı altında söyleşi gerçekleştirildi. Seri programının ilk konuğu Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya oldu.

Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından Konya İl Halk Kütüphanesinde ‘Konya İlçeleri İle Buluşuyor’ başlığı altında söyleşi ve etkinlikler düzenlendi. Programda Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya Akşehir’in kültürünü, değerlerini, gezilecek yerlerini anlatarak söyleşi gerçekleştirdi. Programda Akşehir’i anlatan şiirler okundu.

icerik-iki-016.jpg

‘KENDİ ŞEHRİNİ BİLMEYEN EVRENSEL BİR DEĞER ÜRETEMEZ’

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat, “Selçukya Kültür Sanat Derneği olarak baştan beri yürüttüğümüz kültür anlayışımız önce kendi şehrimizi, kendi mahallemizi, kendi köyümüzü, kendi ilçelerimizi yani yerelimizi çok iyi tanımak üzerine kuruluyor. Şuna inanıyoruz ki; kendi çevresini bilmeyen, kendi şehrini bilmeyen milli veya evrensel bir değer üretemez. Her ağaç kendi kökleri üzerinde yükselir. Nasrettin Hocamızla birlikte adından söz ettiren Akşehir aynı zamanda dünyanın merkezi olarak ispat edilmiştir. Aksini ispat edebilen henüz olmamıştır. Aynı zamanda batı cephemizin eşsiz karargahı, romanlara, şiirlere, dizilere konu olmuş Akşehir’le ilgili eminim ki birçok bilgilerimiz eksik ve bunu da Sayın Başkanımızdan dinlemek bize büyük bir katkı sağlayacaktır. Devam eden ilçe programımızla birlikte Konya’mızı çok daha geniş bir çerçeveyle hep beraber tanımış olacağız. Bu da şehrimize ayrı bir güzellik ve katkı sağlayacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

fatma-seref-polat-icerik.jpg

‘AKŞEHİR İL OLMAYI HAK EDİYOR’

Akşehir’in bir kültür şehri olduğunu vurgulayan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya da,

“Akşehir’imiz İç Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgesinin geçit güzergahında yer alıyor. Konya’ya 135 kilometre Afyon’a 190 kilometre, Ankara’ya 250 kilometre, Eskişehir, Kütahya’ya 200 kilometre, Isparta’ya 140 kilometre mesafededir. İç Anadolu’muzda Konya’mızın güzel ilçelerinden birisidir. Geçit bölgesinde olması, konuşma şivesine, kültürüne ve yemek kültürüne yansımıştır. Yaklaşık 100 bin nüfusludur. Bugün ilçe ama gelecekte inşallah il olacak. Bu il bizim sevdamız ve hak ettiğimizi de düşünüyoruz. İnşallah bir gün il olarak da Türkiye Cumhuriyetinin coğrafyasında yerini almış olacak. Turizmle ilgili çok ciddi yatırımlarımız var. Özellikle de geçmişteki miraslardan dolayı kültür turizmi noktasında gayretlerimiz var” şeklinde konuştu.

sahil-akkaya-icerik-001.jpg

AKŞEHİR’İN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ

Akkaya, “Akşehir, Konya ve Kayseri’den sonra iller dahil en çok Selçuklu eseri bulunan bir yerleşim yeridir. Ulu cami bu eserlerden biridir. Mihrabındaki çiniyle çok önemli bir eserdir. 1210 yılında yapılmıştır. Osmanlı döneminden Hasan Paşa İmaret Camimiz var. Beylikler döneminden İplikçi Camimiz var. 18’inci yüzyıldan gavur hamamı, kilise, papaz evi gibi eserler var. Selçuklular döneminden taş eserler müzesi var. Ecdadımız zamanında bize bunları miras bırakmış. Biz de onları gerek Akşehir Belediyesi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı, Büyükşehir Belediyemiz ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve valiliğimizin katkılarıyla ayakta tutmaya gayret ediyoruz” dedi.

SÜMEYRA KENESARI/ YENİ HABER GAZETESİ 

icerik-uc-003.jpg

icerik-dort-008.jpg

icerik-bir-009.jpg