Başkan Altay Konyalıları eşsiz sergiye davet etti

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Kelime-i Tevhid Hat Sergisi, Tantavi Kültür Merkezi’nde Konyalılarla buluştu. Açılış konuşmalarını yapan Başkan Altay, tüm Konyalıları sergiye davet etti.
Başkan Altay Konyalıları eşsiz sergiye davet etti

13 usta hattatın klasik tarzın dışında kendi sanat anlayışlarıyla yorumlayarak yazdığı ve bu yılki teması “Kelime-i Tevhid” olan hat eserleri sergisi Konyalılara kapısını açtı. Sergi 3 hafta boyunca Tantavi Kültür Merkezi’nde Konyalılarla buluşmaya devam edecek.

whatsapp-image-2023-08-19-at-14-24-39.jpeg

‘KONYALILAR YOĞUN İLGİ GÖSTERECEK’

Programın açılış konuşmalarını yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu yılın teması Kelime-i Tevhid. Konyalıların bu sergiye çok yoğun ilgi göstereceğini düşünüyorum. Tantavi Kültür Merkezi ’de, kültür ve sanatın önemli merkezlerinden biri oldu. Bu sergi için çok uygun bir mekanda sergiyi açmak büyük mutluluk veriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Konya’yı kültür ve sanatın önemli merkezlerinden biri haline getireceğiz. Tüm Konyalıları bu eşsiz sergiye davet ediyorum. 3 hafta boyunca Tantavi Kültür Merkezi’nde dünyanın en önemli hattatların oluşturduğu Kelime-i Tevhit Sergisine sizleri beklediğimi ifade ediyorum.” dedi.

f34-5gixoae8cuj.jpg

‘ÇOK ANLAMLI BİR SERGİ’

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, “Çok anlamlı bir sergi. Böyle anlamı bir yerde, böyle anlamlı bir sergi yapılması bir Konyalı olarak beni çok mutlu etti. Konya’da devam etmesi çok anlamlı oldu. Bu tür kültür sanat çalışmalarına Konya’da daha çok sahip çıkmalıyız. Tüm Konyalıları bu sergiye davet ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

f34-5ggxmaaxv-h.jpg

‘GELECEK NESİLLERE ÖRNEK OLACAK’

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise,“13 hattatımızın bu sergide göz nuru eserleri var. Hepsini kutluyorum. Bu hizmetlerde emeği olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere herkesi kutluyorum. İnşallah bu eserler gelecek nesillere de örnek olur.” şeklinde konuştu.

 Muhabir
Etiketler :