Başkan Altay: O’nun çağları aşan evrensel mesajlarına sıkı sıkıya sarılmalıyız

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tüm Konyalıların, ülkemizin ve İslam âleminin Mevlid-i Nebi Haftası’nı ve Mevlid Kandili’ni kutlayarak; bu mukaddes zamanların, dünyada barışa, hoşgörüye ve huzura vesile olmasını diledi.
Başkan Altay: O’nun çağları aşan evrensel mesajlarına sıkı sıkıya sarılmalıyız

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mübarek Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay’ın mesajı şöyle:

“Peygamber Efendimizin (s.a.v.) dünyayı şereflendirdiği gün olan mübarek Mevlid Kandili’ni idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

571 yılının kutlu bir gecesinde tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimize, 40 yaşına geldiğinde peygamberlik nail olmuş ve yeryüzünde İslam’ın altın çağının yaşanacağı müjdelenmiştir.

O günden bugüne on dört asrı aşkın süredir İslam; tüm insanlığı barışa, hoşgörüye, kardeşliğe ve teslimiyete davet ediyor.

Sevgili Peygamberimizin ulvi hatırasını bugün her Müslüman yüreğinin en müstesna köşesinde taşıyor. Peygamber Efendimize ve ashabına her daim salat ve selam ediyoruz.

Fahr-i Kâinat Efendimizin yeryüzünü şereflendirmesi vesilesiyle kutladığımız bu müstesna günlerde, O’nun çağları aşan evrensel mesajlarına sıkı sıkıya sarılmalı; çizdiği istikamet doğrultusunda hayatlarımızı şekillendirmeliyiz.

Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Mevlid-i Nebevi Haftası’nın temasını Cami ve İrşat olarak belirlemiştir. Dünyevi işlerden uzaklaşarak ibadetlerimizi gerçekleştirdiğimiz camilerimiz, aynı zamanda birer ilim, irşat ve eğitim merkezleridir. İnşallah camilerimiz geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da hayatın merkezi olmaya devam edecektir.

Bu mübarek gecede yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin makbul olmasını temenni ediyorum. Tüm Konyalı hemşehrilerimin, ülkemizin ve İslam âleminin Mevlid-i Nebi Haftası’nı ve Mevlid Kandili’ni kutluyor; bu mukaddes zamanların dünyada barışa, hoşgörüye ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum.”

Etiketler :