Başkan Altay'dan Konya'daki su kesintisine ilişkin açıklama

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kentin içme suyu ihtiyacını büyük ölçüde karşılayan Konya Mavi Tünel İçme Suyu Ana Şebekesinde meydana gelen arızayla ilgili son durumu paylaştı.
Başkan Altay'dan Konya'daki su kesintisine ilişkin açıklama

Sosyal medya hesabından bilgi veren Altay, Konya Mavi Tünel İçme Suyu Ana Şebekesinde meydana gelen arızanın giderilmesi için Konya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, yoğun şekilde çalıştığını belirtti.

Başkan Altay'ın açıklaması şöyle: Gece yaşadığımız büyük su arızasında son durum bilgisi sunuyorum. 2 metre çapında ana boruda meydana gelen arızayı tespit ettik. İçerisindeki suyun bitmesini ve basıncın düşmesini bekliyoruz. Onarım malzemesi tedariğimiz mevcut. Vana sökümüne başladık. Kuyularımızdan şehre su vermeye devam ediyoruz. Bazı bölgeler ve hidrofor kullanmayan binalarda basınç kaynaklı su kesintisi yaşanabilir. Tatlısu çeşmelerimizde herhangi bir kesinti yok. Daha önce aldığımız önlemler sayesinde bu büyük arızayı en az olumsuzlukla atlatacağız inşaAllah. Allah beterinden muhafaza etsin.

İlgili Haberler
Etiketler :