Başkan Altay’dan yeni müjde!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Alparslan Türkeş Caddesi’nin açılışı ve Taşköprü Alt Geçidi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende Başkan Altay, Konya’ya 50 yeni otobüs kazandırılacağı müjdesini de verdi.
Başkan Altay’dan yeni müjde!

Programa Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan, Büyük Birlik Partisi Konya İl Başkan Vekili Mehmet Atasağun, Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkan İbrahim Taşdöven, Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay İlçe Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmalarını yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Burada iki önemli iş için bir aradaydık. 3,5 kilometre uzunluğu ile Gazze Caddesiyle Kahraman Caddesini birbirine bağlayan, Alparslan Türkeş Caddesi'nin açılışını gerçekleştirdik. İkinci olarak da hızlı tren hattında bulunan Taşköprü alt geçidinin de temellerini atmış olduk. Şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

ugur-ibrahim-altay.jpg

UĞUR İBRAHİM ALTAY: KONYA ÖNDE GELEN BÜYÜKŞEHİRLERDEN BİRİSİ

Yapılan seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Altay, “14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta 2 turlu önemli bir seçim gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız girdiği seçimde ezici bir çoğunlukla 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilmiş oldu. Bu seçimlerde Konya’mız da her zaman olduğu gibi yüzde 73’lük bir oy oranı ile Türkiye'nin önde gelen büyük şehirlerden birisi olarak cumhurbaşkanımıza ve Türkiye Yüzyılına büyük destek verdik. Dünyanın her yerinde, mazlum coğrafyalarda ve Türklerin bulunduğu yerlerde büyük bir sevincin yaşandığını gördük. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımızın dünya lideri olduğuna işarettir.” diye konuştu.

’50 OTOBÜSÜN ALIM SÜRECİ BAŞLADI’

Başkan Uğur İbrahim Altay, kentin trafik sorununun çözümüne yönelik çalışmalar yaptığını söyledi. Başkan Altay, toplu ulaşımda kullanılmak üzere 50 otobüsün alım sürecinin başladığını dile getirerek otobüslerin yakın zamanda Konyalılarla buluşacağını ifade etti. Başkan Altay, “Konya belediyeciliği anlayışı ile şehrimize hizmet ediyoruz. Şehrimizin her alanında altyapı hizmetlerinin yapılması, sosyal hizmetlerin artarak devam etmesi ve şehrimizin ihtiyaçlarını tamamlamak konusunda çaba sarf ediyoruz. Bunlardan en önemlisi belki de trafik ve ulaşım konusunda yaptığımız çalışmalardır. Özellikle son yıllarda yaptığımız çalışmalar bir taraftan şehrimizin bir taraftan şehrimizin ulaşım yapısını güçlendiriyor. İnşallah Taşköprü Alt Geçidi’nin tamamlanması ile birlikte yine çevre yoluna kadar iki yeni caddeyi kazandırmış olacağız. Özellikle geçtiğimiz aylarda 27 yeni otobüsümüzü şehrimize kazandırmıştık. Şimdi de inşallah 50 yeni otobüsle ilgili çalışmalar tamamlandı. Böylece şehir içi ulaşım sorunumuz için önemli bir mesafe kat etmiş olacağız.” açıklamasında bulundu.

baskan-altaydan-mujde-1.jpg

HASAN ANGI: ŞEHRİMİZ BÜYÜYEREK GÜZELLEŞİYOR

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı da Alparslan Türkeş’in adının caddeye verilmesinin önem arz ettiğini söyledi. Şehre değer katmak için her alanda hizmet ürettiklerini söyleyen Başkan Angı, “Seçim döneminde demiştik; Türkiye Yüzyılıyla ülke kazansın, dünyaya bir mesaj verelim ve insanlığın huzurunu sağlayacak yeni bir bakış ortaya koyalım. Şehre değer katmak, şehrin huzurunu sağlamak, şehri güzelleştirmek için her alanda sanattan spora eğitimden sağlığa aklınıza gelecek her alanda büyük işler yapıyoruz. Şu anda Konya dünya spor başkenti. Geçen yıl İslami Olimpiyatlar ile dikkatleri üzerine çeken şehrimiz bu yıl da birçok faaliyete ev sahipliği yapıyor. Sporun dünya kardeşliğine katkısına hep birlikte şahitlik ediyoruz. Gençleri bir araya getiriyoruz, şehri gezmeye gelenlere şehrin güzelliklerini gittikleri ülkelerde veya şehirlerde anlatmalarına fırsat veriyoruz. Bu şehri yönetenler bu hassasiyetleri bu şehre hizmet ediyorlar. Şehrimiz büyüyor, şehrimiz güzelleşiyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

TAHİR AKYÜREK: KONYA DÜNYA BELEDİYELERİYLE YARIŞIYOR

AK Parti Milletvekili Tahir Akyürek de Konya’nın dünya belediyeleriyle yarışır hale geldiğini ifade etti. Trafik açısından önemli bir caddenin açılışını gerçekleştirdiklerini kaydeden Akyürek, şu ifadelere yer verdi: “Konya AK Parti belediyeciliği ve Konya Modeli Belediyecilik anlayışı ile artık dünya belediyeleri ile yarışır hale geldi. Bu da Konyalı hemşirelerimizin, insanımızın, muhtarlarımızın, belediyelerimizin tüm kurum ve kuruluşlarımızın gayretleriyle ortaya çıktı. Bugün burada trafik ve ulaşım açısından son derece önemli bir caddenin açılışını gerçekleştiriyoruz. AK Parti belediyeciliği döneminde Konya’mızda 50'den fazla caddenin açılışı yapıldı, böylece açılan bölgeler gelişti hem de trafik açısından bölgeye adeta kan damarları oluşturulmuş oldu.” şeklinde aktardı

KONUR ALP KOÇAK: SIRADAN BİR DEVLET ADAMI DEĞİLDİ

MHP Milletvekili Konur Alp Koçak, Alparslan Türkeş Caddesi’nin açılışının hayırlara vesile olmasını dileyerek “Türk siyaseti binlerce isim gördü ancak çoğu tarih sahnesine çıkmazsa unutuldu. Hiçbir zaman unutulmayacak isimlerden birisi de hiç şüphe yok ki Alparslan Türkeş'tir. O sadece bir siyasetçi bir asker değildi. Sıradan bir devlet adamı da değildi. O, Türk milliyetçiliği fikrini yurdun dört bir köşesinde hatta sınırlarımızın ötesine taşıyan Türk İslam ülküsünü ömrünün son anına kadar savunan koruyan kollayan müstesna bir isimdi.” sözlerine yer verdi.

LATİF SELVİ: ÇALIŞMALAR ARTARAK DEVAM EDİYOR

AK Parti Milletvekili Latif Selvi de yapılan hizmetlerin ülke çapında artarak devam edeceğini dile getirdi. Vekil Selvi, “Bir yandan yapımı tamamlanmış caddeyi bir yandan da alt geçidimizin temelini atmak için bir araya geldik. Yapılan çalışmalar artarak ülke çapında da devam ediyor. Elbette, yakın zamanda çok önemli bir siyasi süreci tamamladık. Konyamız bu seçimde farkını ortaya koydu ve memleketimizin geleceğine dair çok önemli bir damgayı da vurmuş oldu.” diye konuştu.

MUSTAFA KAVUŞ: AK PARTİ HİÇBİR ZAMAN DURMAYACAK

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da ülkeye hizmet edebilmelerinin önünün açıldığına dikkati çekti. 2 aylık bir süreci güzel bir şekilde sonuçlandırdıklarını kaydeden Başkan Kavuş, “Hem çalıştık hem de çalışmaya devam ettik. Seçimden sonra hemen açılış yapıyoruz. AK Parti hiçbir zaman durmadı, durmayacak. Durmak yok yola devam bu bizim sloganımızdır. Allah bize güç ve kuvvet verdik ki vatandaşlarımıza layık olmak adına ekiplerimizle birlikte koşturacağız. Bugüne kadar yaptığımız işlerimizde her zaman yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Alparslan Türkeş Caddesi 3,5 kilometre uzunluğunda, yedi mahalleyi birbirine bağlayan sadece ulaşımı değil kentsel dönüşümün de ivmesini hızlandıracak. Bu aksın açılması şehrin trafiğinde çok büyük bir rahatlama sağlayacaktır.” ifadelerine yer verdi.

 Muhabir
Etiketler :