Başkan Angı'dan 19 Mayıs mesajı

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Angı'dan 19 Mayıs mesajı

Angı, mesajında, 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla Türk Milleti'nin yeniden diriliş destanının başladığını belirtti.

Mesajının devamında millet için iftihar kaynağı olan 19 Mayıs'ın milli uyanışın sembolü olduğuna vurgu yapan Angı, şunları kaydetti:

"19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Türk milletinin varlık ve yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. 19 Mayıs'ta başlayan özgürlük mücadelemizde aziz milletimiz büyük bir bağımsızlık savaşı vermiş, top ve tüfeklerle saldıran 7 düvele iman gücüyle karşı koyarak büyük bir destan yazmıştır. Bizler istikbalimizi genç şehitlerimize borçlu bir milletiz. Türk gençliğimizin, ecdadından aldığı ilhamla ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak, dünyaya örnek olacak ve milletçe hepimizi gururlandıracak çalışmalara imza atacağına inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum."

Kaynak:

Etiketler :