Başkan Erdoğan açıkladı! Harekete geçiliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'nın ardından sıfır ve 2. el araç fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı.
Başkan Erdoğan açıkladı! Harekete geçiliyor

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi. Başkan Erdoğan, son günlerde gündemden düşmeyen araç fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fırsatçılara göz yummayacaklarını belirten Başkan Erdoğan, ''Sıfır ve ikici el araç fiyatlarında oluşan balonu yakından takip ediyoruz. Bu meselenin üstüne gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

2023 yılının ikinci yarısında asgari ücretin net olarak 11 bin 402 liraya yükselttik. Asgari ücrete yüzde 34 gibi enflasyonun üzerinde refah payını da içeren zam yapmış olduk. Son 21 yıldır kararlılıkla sürdürdüğümüz halkımızı enflasyona ezdirmeme prensibimize bugün de sahip çıkıyor.

KİRALARDA YÜZDE 25 SINIRI DEVAM EDECEK

Fahiş kira artışlarına karşı geçen sene devreye aldığımız üst sınır uygulaması bu tedbirlerden biriydi. Konut kira sözleşmelerinde oranı yüzde 25 ile sınırlanmıştık. Temmuz ayında yenilenecek kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulamaya devam edeceğiz.

ARAÇ FİYATLARI AÇIKLAMASI

Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında oluşan balonu yakından takip ediyoruz. Tamahkarlıktan ve aç gözlülükten kaynaklanan bu meselenin üstüne gideceğiz. Ticaret Bakanlığımız denetimleri daha da sıklaştıracak. Stokçuluk ve fırsatçılık yapanlara asla müsaade edilmeyecektir. Milletin canını yakanlardan muhakkak hesap soracağız.

Etiketler :