Başkan Erdoğan'dan doğal gaz açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da düzenlenen 'Gençlik Buluşması' programına katılarak gençlerin sorularını yanıtladı. Yeni sondaj çalışmalarının olduğunu açıklayan Erdoğan, "Avrupa'ya gidecek gazın Türkiye üzerinden dağıtılması planının hazırlıkları içindeyiz." diye ekledi.
Başkan Erdoğan'dan doğal gaz açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da düzenlenen 'Gençlik Buluşması' programına katılarak gençlerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"ŞU ANDA TÜRKİYE SİYASETİNDE BU AĞABEYİNİZİN DIŞINDA GENÇLİK KOLLARINDAN YETİŞEREK GELMİŞ BİR LİDER YOK"

- Her ne kadar birileri gençlere çantada keklik gözüyle bakıyorsa da bizim tespitimiz hiç de öyle olmadığı. Kusura bakmayın çantada keklik yok, çanta dolu.

- Biz ne sağdayız, ne solda; biz siyasetin merkezindeyiz.

- Şu anda Türkiye siyasetinde bu ağabeyinizin dışında gençlik kollarından yetişerek gelmiş bir lider yok. 18-20 yaşından itibaren gençlik teşkilatlarında yetişerek gelmiş bir siyasetçiyim. Diğerlerinin çoğu gökten zembille indiler.

- Artık dünyaya şöyle bakacağız: Biz dünyaya değil, dünya Türkiye'ye baksın. Bunu sizlerle birlikte başaracağız.

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ: "VİZYON ORADA DEĞİL BURADA, ŞANLIURFA'DA"

- Bay Kemal güya zihinde ne var ne yok bunları anlatıyormuş. Birilerini toparlamış etmiş. Uyuyanlar mı arasın... Biz dedik ki "Şanlıurfa'da zihin devrimi yapacağız." Yaptık ve açıkladık. Vizyon orada değil burada, Şanlıurfa'da.

- Bugün toplu açılıştaki katılım, az önce rakam da verdim muhteşemdi. Şu ana kadar yaptığım büyükşehir açılışlarında Şanlıurfa bugün zirve yaptı. Bakalım önümüzdeki hafta Samsun'da olacağız. Samsun geçebilecek mi? İlk defa gençlik buluşmalarında İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi'nde farklı bir şey yaşadık. Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. İbrahim Bey'in ismine yakışır böyle bir kültür merkezi yapılmış olması Şanlıurfa tarihi boyunca unutulmayacak. 2023'e yönelik güzel bir adım atıldı. Zirveyi burası yaptı.

- İbrahim Bey ile (İbrahim Tatlıses) karşılıklı tanışma şeklimiz Belediye Başkanlığı döneminde oldu. Zaten biz eserleriyle kendisini tanıdık. Tabii o arzu edilmeyen olay bizi çok ama çok üzdü. Fakat o dönemlerde birileri farklı bir beklentiler içerisindeyken Tatlıses adeta yeniden doğdu.

"DÜNYA KUPASI'NDA FAVORİMİ SON 16'DAN SONRA AÇIKLAYACAĞIM"

- Açılış maçına gittim. Açılış maçı da Katar- Ekvator maçıydı. Fenerbahçeli Valencia da 2 gol attı. Ondan sonra televizyonlarda vakit bulursam izliyorum. En son Beşiktaşlı Kamerunlu Ebubakar. U16 belli olduktan sonra en büyük sürpriz Almanya'nın dışlanması oldu. Fena gittiler. 16 belli olduktan sonra bir değerlendirme yapılabilir. Ama şu an itibariyle "şu başarılı olacak "demek yanlış olur. Görelim ondan sonra da düşüncemizi söyleyelim. Benim içinde oynadığım takım şu an Şanlıurfa ile çekişiyor. Bir yarışın içindeler. Aralarında fazla bir fark yok. 1 puan. Dünya Kupası'nda favorimi son 16'dan sonra açıklayacağım.

DOĞAL GAZ AÇIKLAMASI

- Yeni yeni sondaj çalışmaları var, dua edelim bereketlensin ve ülkemiz nasibini alsın. Sayın Putin'in Avrupa'ya gidecek gazın Türkiye'den dağıtılması gibi bir düşüncesi var. Biz de şu an bunun hazırlıkları içerisindeyiz.

- Bize yerli ve milli bir zihniyet, yerli ve milli bir zeka lazım.

FORMASYON AÇIKLAMASI

- Bu hafta içinde YÖK başkanımızla konuyu görüştük. Üniversiteyi bitirdikten sonra 1 veya 2 yıl formasyon eğitimi veriliyordu. Ben kendilerine bunu kaldırıyorsun dedim, 3. ve 4. sınıfta formasyon verelim ve okulu bitirirken gençler formasyon eğitimini de almış olsun dedik ve mutabık kaldık.

"EYVALLAH KASIMPAŞALIYIZ"

- Biz 3 kardeş, 2 odalı ahşap bir evde yetiştik. Anacığım bambaşka bir anaydı, çok çilekeşti. Babam kıyı kaptanıydı. Biz aile olarak bu şekilde yetişirken eve misafir gelme noktasında da kapımız kimseye kapalı değildi. Anacığım yer sofrasında misafir geldiği zaman, zaten küp turşusu vardır bizde, onu hazırlardı, teneke kavurma da hazır olurdu. Anacığım "fırından yufka al" derdi, alır gelirdim. Kuzinede anam hemen pideyi, kavurmalıyı yapar, misafirin önüne koyardı ve umduğunu değil bulduğunu yiyen misafirler gelirdi bize. Oradan gelen cesaretle siyasi hayatımızı sürdürdük. Kasımpaşa'nın verdiği o ruhu da kaybetmedik. Eyvallah Kasımpaşalıyız.

Etiketler :