Başkan Erdoğan'ın Biden ile görüşmesindeki tercüman Fatima Abushanab kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden NATO toplantısının gerçekleştirildiği Brüksel’de bir araya geldi. Erdoğan-Biden baş başa görüşmesinde Cumhurbaşkan Erdoğan’ın tercümanı Fatima Abushanab olduğu görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tercümanlığına yapan Fatima Abushanab'ın kim olduğu merak edilmeye başlandı.
Başkan Erdoğan'ın Biden ile görüşmesindeki tercüman Fatima Abushanab kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO zirvesinde yaptığı görüşmeler sırasında yanında yanında olan kişinin, Malezya Büyükelçisi Merve Kavakcı'nın kızı Fatima Gülham Abushanab olduğu öğrenildi.

Fatima Abushanab lisans eğitimini Uluslararası İlişkiler alanında George Mason Üniversitesinde tamamladı. Ardından Georgetown Üniversitesinde Liberal Studies programında Müslüman-Hristiyan İlişkileri bölümünde yüksek lisansını tamamladı.

Washington D.C.’de sürdürdüğü eğitimin yanı sıra farklı yerlerde araştırma asistanlığı görevi aldı. Bunlardan bazıları Becketfund Organization for Religious Liberty, Woodrow Wilson International Center for Scholars ve United States Congress.

fatima1-7134462-16-9-1547186664-880x495.jpg

Merve Kavakcı kimdir?

Merve Safa Kavakcı 19 Ağustos 1968 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Fazilet Partisi'nden 18 Nisan 1999 seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak seçildi. 2 Mayıs 1999'da TBMM'de and içme törenine başörtülü gelince meclisten çıkartıldı. Bakanlar kurulu kararıyla ABD vatandaşı olduğunu bildirmediği için vatandaşlıktan çıkartıldı. 1999 yılında ABD'ye yerleşti.

merve-kavakci-001.jpg

Washington'da George Washington Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Üsküdar Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi olarak görev yaptı, aynı üniversitenin Postkolonyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAMER) Müdürlüğünü de yürüttü.

3 Temmuz 2017 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, Kavakcı'nın Türk vatandaşlığının kaybettirilmesine dair 13 Mayıs 1999 tarihli Bakanlar Kurulu kararı, İçişleri Bakanlığının 12 Mayıs 2017 tarihli yazısı üzerine, 26 Mayıs'ta Bakanlar Kurulunca yürürlükten kaldırıldı. Dışişleri Bakanlığı'nın yaz dönemi kararnamesiyle Malezya Kuala Lumpur Büyükelçiliğine atandı.

'BU FOTOĞRAFA KALBİMİ BIRAKTIM'

Gazeteci Hilal Kaplan, bu fotoğraf karesiyle ilgili twitter hesabından yaptığı paylaşımda; "Yoğunluktan yazmaya fırsat bulamadım; bu fotoğrafa kalbimi bıraktım. Biden görüşmesinden bir kare, tercüman kardeşimiz, Merve Kavakçı Hanım’ın kızı Fatma. Merve Hanım da malum Malezya Büyükelçimiz olarak vazifeli. Bazıları da ağlayıp günlüğüne yazabilir!" ifadelerini kullandı.

e3-gfecxiaeld8h.jpg