Başkan Hasan Angı’dan Konyaspor açıklaması

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, tribünlerde yapılan sloganlarla ilgili yaptığı açıklamada, devlete destek veren Anadolu kulüplerini örnek göstererek, “Spora siyaset bulaşmamalı. Onun için kulüplerimiz aklı selim olarak devletimizin yanındayız diye net bir şekilde tavırlarını ortaya koymalılar” dedi.
Başkan Hasan Angı’dan Konyaspor açıklaması

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı; başta Konyaspor, Çaykur Rizespor, Başakşehirspor. Kayserispor, Elazığspor, Erzurumspor gibi Anadolu kulüplerinin tribünlerdeki siyasi mesajlara tepki olarak yaptığı açıklamalar hakkında konuştu.

Başkan Angı yaptığı konuşmada, “Stadyumları siyaset arenasına döndürecek olursak, işler çok karışır. Her maça her partinin taraftarı tribünlere kendi taraflarını doldurur. O zaman da spor spor olmaktan çıkar. Spor kendi alanında takımların kendi yarışıdır. Açılar üzerinde tepinmekten keyif alan şahsiyetsiz yapılar oluştu. Toplanan insanlar olduğunda bulduğu fırsatı da bir uçundan kıvılcım başlatınca sanki hükümeti yıkacaklarını zannediyorlar. Bir acı yaşanıyor ve devlet tüm gücüyle orada. Hükümet istifa etse orayı kim kurtaracak. Ama bilinçsizce bağırınca Türkiye’de her şeyin yoluna gireceğini zannediyorlar. Spora siyaset bulaşmamalı. Onun için kulüplerimiz aklı selim olarak devletimizin yanındayız diye net bir şekilde tavırlarını ortaya koymalılar. Bu büyük bir hassasiyet taşıyor. Seyirciyi kimse manipüle edemez” dedi.

Etiketler :