Başkan Hasan Kılca’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Tüm dünya kadınlarının gününü tebrik eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Mutlu, huzurlu ve sağlıklı toplumun temeli olan kadınlarımızın siyasetten ekonomiye, akademiden iş hayatına kadar hayatın her alanında ürettiği değerler ülkemizin gücüne güç katıyor” dedi.
Başkan Hasan Kılca’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yayımladığı mesajda, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik etti.

konya-karatay-belediye-baskani-hasan-kilca-2.jpg

Mesajında, cenneti annelerin ayaklarının altına seren yüce bir dinin mensupları olduklarının altını çizen Başkan Hasan Kılca, şunları aktardı:

“Kadın; mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşıdır. Kadın; topluma yön verendir. Kadına verilen değer, o toplumun medeniyet seviyesinin göstergesidir.

İnancımızda, tarihimizde, medeniyetimizin özünde, binlerce yıllık kadim kültürümüzde fedakârlıkları, emekleri, sevgisi, cesareti ve mücadeleleriyle müstesna bir yere sahip olan kadınlarımız; vatanımızın birlik ve bütünlüğü, milletimizin beraberliği ve kardeşliği, ülkemizin istiklal ve istikbal mücadelesinde daima en ön safta yer almıştır. Şanlı tarihimiz Nene Hatun’lar, Kara Fatma’lar, Şerife Bacı’lar ve Nezahat Onbaşı gibi nice kahraman kadınların vatan savunmasında gösterdikleri unutulmaz cesaret örnekleriyle doludur.

konya-karatay-belediye-baskani-hasan-kilca-1.jpg

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V), 'Cennet anaların ayakları altındadır' diyerek kadının hayattaki yerinin önemini asırlar öncesinden vurgulamıştır. Yine Peygamber Efendimiz, Veda Hutbesi’ndeki ‘Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim’ sözleriyle de kadın haklarından tarihi anlamda ilk kez resmi olarak bahsetmiştir.

İşte böylesine eşsiz ve muhteşem bir inanç ile medeniyetin ferdi olarak bizler de mutlu, huzurlu ve sağlıklı toplumun temeli olan kadınlarımızın siyasetten ekonomiye, akademiden iş hayatına kadar hayatın her alanında değer ürettiğine, ülkemizin gücüne güç kattığına inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bir kez daha tebrik ediyor; bu anlamlı günlerin sorunlarla, acılarla değil; umut, heyecan ve iyimserlikle kutlanmasını temenni ediyorum.”