Başkan Memduh Büyükkılıç, İsviçre Büyükelçisi Ruch'u ağırladı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch'u makamında ağırladı.Belediyeden...
Başkan Memduh Büyükkılıç, İsviçre Büyükelçisi Ruch'u ağırladı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch'u makamında ağırladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ziyarette konuşan Büyükkılıç, Kayseri'nin değişik medeniyetlere ev sahipliği yaptığını, 6 bin yıllık geçmişi olan ticari bir merkez olduğunu belirtti.

Büyükkılıç, 1 milyon 500 bine yakın nüfusu olan Kayseri'de 180 ülkeye ihracat yapılan ticari bir potansiyel mevcut olduğunu, 3 organize, 1 serbest bölge, 2 teknopark ve 5 üniversite ile 80 bin öğrenci bulunduğunu ifade etti.

Doğa güzelliğiyle, turizm altyapısıyla, Kapadokya bölgesinde olmasıyla, Mimar Sinan'ın şehri Kayseri’nin çok özellikli bir şehir olduğunu aktaran Büyükkılıç, kentin gastronomi alanında da ön plana çıktığını vurguladı.

Büyükelçi Ruch ise "Türk misafirperverliğini deneyimledik, çok güzel ağırladınız, çok güzel karşılayarak misafirperverliğinizi gösterdiniz. Gastronomiden bahsettiniz. Biz de çok güzel bir restorana gittik, meşhur mantınızı yedik. Mantıların beşiği olan yerin Kayseri olduğunu öğrendim, hemen yedim." ifadelerini kullandı.

Ruch, Kayseri’de kendisini evinde hissettiğini belirterek "Biz İsviçreli olarak Kayseri'de kendimizi evimizde hissetmemizin sebebi bir dağ eteğindeyiz. İsviçre'de mesela herhangi bir yere gittiğinizde 4 bin metrelik dağ görmemek imkansızdır. Hem 4 bin metrelik dağın eteğindeyiz hem tepesine kadar çıkılabiliyor hem de kayak yapılabiliyor. Burada daha uzun kalmam ya da geri gelmem için nedenlerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri'nin tanıtım videosunun izletildiği ziyarette, İsviçreli misafirlere gilaburu suyu ve pastırma ikram edildi.

Ayrıca Yeşilhisarlı kadınların el emeği göz nuru Soğanlı Bebeği'nin de tanıtımı yapıldı.

Başkan Büyükkılıç, Büyükelçi Ruch'a günün anısına Kültepe Kaniş Karum'dan çıkarılan tabletlerin replikası ile el dokuması kilim hediye etti.

Ayrıca Ruch, Büyükşehir Belediyesi giriş salonunda ziyarete açılan KAYMEK Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları tarafından hazırlanan, 51 farklı el sanatı ile 78 eserden oluşan Kayseri'm Sanat Sergisi'ni de gezdi.

Kaynak:

Etiketler :