Başkan Özbek'ten Konyaspor maçı sonrası önemli açıklamalar

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek gündemle ilgili bir basın toplantısı yaptı. Özbek'in gündeminde son haftalardaki tartışmalı kararlar, rakipleri ve MHK Başkanı vardı.
Başkan Özbek'ten Konyaspor maçı sonrası önemli açıklamalar

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, MHK Başkanı Lale Orta ile ilgili olarak, "MHK'nin görev ve yetkileri arasında herhangi bir basın kurumuna müdahale etmek yoktur. Bunu ilk duyduğumda inanamamıştım. Yönetim Kurulu kararı olmadan çıkartılamayacak bir VAR videosu, VAR odasından çıkartılmıştır. Demek ki VAR odasında gösterilmesi gereken veya gösterilmemesi gereken görüntüler var. Burada MHK Başkanı istediği gibi karar veriyor ve TV istediği kadar gösteriyor. MHK Başkanı Lale Orta hem savcı hemde yargıçlığa soyunmuştur. Deliller herkese açık olmalı ve herkes hakkını böyle aramalıdır" diye konuştu.

"RAKİP OYUNCU DA KABUL ETTİ"
Konyaspor'da maçında tartışılan pozisyonla ilgili Başkan Özbek, "Ahmet Oğuz'un Dubois'e yaptığı hamle kırmızı karttır. Rakip oyuncu da bunu kabul ediyor ve kırmızı kart görmesi gerektiğini belirtiyor. Pozisyonu hakem de görüyor. Hafta sonu oynanan maçta da aynı pozisyonda hakem elini kırmızı karta götürüyori, birdenbire kırmızı kart vermekten kaçınıyor. Hakem tayinlerinin bir algoritmaya göre yapıldığı konusunda bizi ikna etmeye çalışmıştı. Bu algoritma hafta sonu oynanan maçta yok muydu? Rahica'ya yapılan müdahale Konya'da penaltı değil, Alanya'da penaltı çalındı. Ayak oyunları ile rekabet sağlamayı reddediyoruz. Kendi taraftarınızı kandırmaktan vazgeçin. Ne yaparsanız yapın biz sahada kazanacağız. Adaleti getireceğiz" diyerek sözlerine son verdi.

UFUK KENDİRCİ- YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :