Başkan Özgökçen Konyaspor gündemini değerlendirdi

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen sosyal medyada taraftarların sorularını yanıtladı.
Başkan Özgökçen Konyaspor gündemini değerlendirdi

Söz Başkan Özgökçen'de Konyaspor'da son haftaların en çok konuşulan ismi Başkan Fatih Özgökçen, Nalçacıların konuğu olarak sosyal medyada programa katıldı. Başkan Özgökçen burada taraftarların sorularını yanıtladı. Özgökçen,

1- UEFA'dan gelen cezanın nedeni nedir?

Avrupa kupalarına katılan tüm takımların rutin denetlemesine girdik. Avrupa kupalarına katıldığımız için denetlendik. Bu ceza futbolcu ödemesi değildir. Vergi borçlarıyla ilgili yapılandırmadan ceza geldi. 2017'den bugüne denk bütçe uyulmadığı için önce Avrupa'dan men yedik, sonra bu cezayı 150 bin euroya cezayı çevirdik

2- Konyaspor'un borcu ne kadar?

Genel kurulda euro cinsinden açıklamıştık. 16 milyon euro olan borcumuz vardı. Kur değişti ve oyuncu transferleri oldu. Göreve geldiğimizde kur 9 TL'idi. 126 milyon lira kazandık geçen sene. Konyaspor'un bu sene sadece aylık 20 milyon harcamamız var. Bu borcu nasıl azaltabiliriz, alt yapıdan oyuncu yetiştirerek.

3- Kaleci Erhan transferi nasıl gerçekleşti?

Erhan bizim sözleşmeli futbolcumuz. Onları eleştirebilirz, geliştirmek için uğraşabiliriz. Oyuncularımızı iyi yada kötü olarak eleştirmek doğru olmaz. Birçok oyuncu aldık. Yüzde yüz transfer başarısı mümkün değil. Konyaspor'a gelip fayda sağlamadığımız oyuncuları getiren herkes gitmiştir.

4- Transfer politikasını değerlendirir misiniz?

Transfer konusunda oyuncularımızı 4 aylık transfer ettik. Başarılı olan oyuncularımızla devam etmek istiyoruz. Bu sezon böyle bir politikamız var.

5- El Kaabi transferi

4 aylık oyuncusunun toplam maliyeti 1 milyon 350 bin euro. Ne olursa olsun böyle bir parayı vermek bana zul gelir. 200-300 bin euro olsa zaten alacaktık. Böyle bir transfere ben onay vermem. Takımın parasını pul edemem.

6- İlhan Palut neden gönderildi?
Konyaspor kişilerin çok üstünde bir takım. Biz görevlerimizi yaparken şu samimiyetimize inanın kendi geleceğimi düşünecek olsaydım hocayı göndermezdim. Hocanın oyunundan tatmin olamıyordum. Biraz daha bekleyip hocanın kendisinin gitmesini bekleyebilirdik. Biz Konyaspor'un menfaatini düşündük. Biz gençleri kazanmak zorundayız. Bu konu çok önemli. Yakında göreceksiniz, çalışmalarımızı tamamladık yakında göreceksiniz. Kişileri düşünmeyin biri gelir diğeri gelir. Konya'mızın insanlarına değer verelim. Başka insanları çok öne çıkartıyoruz, kendi insanlarımızı kolayca unutuyoruz. Katkı sağlayamazsak gideriz kimse merak etmesin. Daha açıklayıcı konuşursam; Yanlış transfer, Alt yapı ile ilişkilerin kötü olması, istişare ortamının kalmaması ve başka insanlarla istişare edilmesi biz varken mümkün değil.Artık anlaşmamızın imkansız olduğunu gördük ve yolları ayrıldık.

7- Futbol Okulları satıldı mı?

Futbol okulları satılmadı, 1 yıllığına kiralandı.

8- Milletvekilliğine aday olacak mı?

Her ne kadar her hafta istifaya çağrılsakta biz Konyaspor'u seviyoruz. Böyle bir şey söz konusu değil.

9- İstifa Konusu

"İstifa diyecekseniz bile maç devam ederken yapmayın. Biz orada duralım maç bittikten sonra istifa diye bağırın. Hakaret etmeden söyleyin biz de ona göre davranalım. Bizim istifa etmemiz Konyaspor için faydalı olur mu onu da tartışırız. Birisi çıkar biz daha iyi yaparız derse sezon sonu oturur konuşuruz. Konyaspor'a vereceğimiz bir şey olmazsa, şevkimiz biterse gideriz merak edilmesin"

10- Basketbolda Engin Hoca neden gönderildi?

Basketbol'a karşı çok büyük beklentimiz var. Bu sene iyi bir başlangıç yaptık. Geriden gelmemize rağmen sezona hızlı girdik. Ama her zaman istediğiniz şeyler gerçekleşmiyor. Engin Hoca evet bizi lige çıkardı ve lige iyi başladı fakat takımın gidişatında bazı şeyleri kaybettik ve hareket etmek zorunda kaldık.

11- Aleksandar Stanojevic

İlhan Hoca ile yaşadığımız sorun sonrası kurumsallaşma konusunda yabancı hocanın daha iyi olacağını düşündük. İlhan Hoca zamanında sadece gençler 2 dk oynadı. Hocalar kendi kariyerlerini düşünerek riske atmıyordu. Gençleri kendimizden önce düşünmeliyiz. Eleştiriler oldu var. Şunu söyleyeyim. Aleksandar Stanojevic'in tazminatı yok. Hocanın talihsizliği de oldu. Taraftarlarımızın desteği ile bu sorunu aşacağız.

12- Galatasaray maçı sonrası yenilgide Stanojevic gidecek mi?

Hep olumsuz şeyler konuşuluyor. Neden yenileceğimiz bu kadar çok konuşuluyor? Taraftarlarımız kendi aralarında konuşabilir ama biz Galatasaray maçında yenilgi üzerine konuşma yapmamız doğru değil.

13- 1922 Kulübü'nün geleceği hakkında

Başkanımız Zahir Bey ayrıldı ve Osman Başkan göreve geldi. İyi bir başlangıç yapıldı. 1922'yi Konyaspor'a katkı sağlayan bir pilot takımı haline getirmeliyiz. B takımı olma konusunda çalışmalarımız var. Federasyonun da düşüncesi var. Orada da maliyetler var. İyi planlama yapmak zorundayız.

14- Vaduz maçı neden Eskişehir'e alınmadı?

Teknik heyetimiz maçın Konya'da oynanması gerektiğini bildirdiler. Bizi ne kadar istifaya davet etseler de onlarla stadyumumuzda buluşmak çok güzel. Keşke Eskişehir'de oynansa mıydı, kaderimiz buymuş. Bize de tecrübe oldu. Olimpiyat oyunları şehrimizde oynandı. Şu bilinsin ki stadyumumuzun sahibi Gençlik ve Spor Bakanlığı biz değiliz. Yani Bakanlık kendi evinde düzenledi. Konya Büyükşehir Belediyesi kullanımını bize vermişti. Olimpiyat oyunlarında çimlerin bozulması konusunda firmaya dava gibi bir durum söz konusu olamaz.

15- Hakem hataları konusunda neden basın önüne çıkılmıyor?

Kötü gidişat sonrası taraftarların tepkisinden açıklama yapamıyoruz. İyi sonuçlar olduğunda değil, kötü sonuçlarda da çıkmaz isteriz ama tepkiler çok fazla olduğundan dışarıya karşı daha güçlü olmamız için birlik olmalıyız.

16- Nalçacılılar'ın maddi gücü Konyaspor'dan mı?

Konyaspor'un şu an maddi bir gücü olsa da keşke tüm takımımızı destekleyen herkese destek versek. Ama ne öyle bir maddi gücümüz var ne de Nalçacılılara destek verdik. Saçma bir söylenti bu.

17- Zymer neden ayrıldı?

Kimsenin menfaati kulüpten üstün değil. Hoca içinde böyle, futbolcu için de bizim içinde durum aynen böyle. Bir gün Bytyqi bizim arkadaşlarımızdan birisini aradı ve Olimpiakos'a gitmek istediğini söyledi. Böyle bir planımız olmamasından dolayı reddettik. Buna rağmen Bytyqi gece Yunanistan'a gidiyor, sağlık kontrolünden geçiyor ve bizi arıyorlar. Biz izin vermememize rağmen 350 bin euro bedelle gitti. Alacakları konusunda hepsini planlayıp her şeyi kafasına göre tasarlayıp gitti. Zymer Konyaspor'un üstünde değildir.

18- Amir'in ayrılışı

Amir Hadziahmetovic'in gitmesini istemedik. Ancak hem kendisi çok istedi hem de Beşiktaş kulübü bizim istediğimiz rakamlara yaklaşması, Hadziahmetovic'inde üst üste bize toplantılar talep etmesi nedeniyle ayrıldı.

19- Batı tribünü İstanbul maçında engellendi mi

Zamanı geldiğinde kimin nasıl hesaplar yaptığını anlatacağım. Son maçta depremzedeler için orayı ayırma sebebimiz kötü niyetli değil, bizden kaynaklı sorunda olabilir bu konuda.

20- Uche'nin maliyeti 1 milyon euro mu?

Futbolcu ücretlerini söylemeyi doğru bulmuyorum. Ama söylenen rakamlar değil.

21- Deprem bölgesinde Konyaspor

Konyaspor'un organizasyonuyla depremden hemen sonra yüzden fazla vinç gönderip hemen aksiyon aldık. 200'den fazla Konyaspor konteyner kenti kurduk. Bu hamleleri Konyaspor ile yapıyoruz. Konyaspor'u desteklemeye devam edelim

UFUK KENDİRCİ- YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :