Başkan Pekyatırmacı: Engelsiz yaşam alanları kuruyoruz

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında; "3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli kardeşlerimizin sesini duyurduğu özel bir gündür." dedi.
Başkan Pekyatırmacı: Engelsiz yaşam alanları kuruyoruz

Engelli vatandaşların mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf ettiklerini dile getiren Başkan Pekyatırmacı, "Engelli vatandaşlarımızın umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf edip çözümler üretmek en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Çünkü engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, onların yaşama sevinçlerini yüksek tutarak hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Başkan Pekyatırmacı: "Engelsiz yaşam alanları kuruyoruz"

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı engelli vatandaşlar için bir yandan tesisler ile yaşam alanları inşa ederken bir yandan da sosyal hayatta kendilerini yalnız hissetmemeleri için gayret gösterdiklerini ifade ederek mesajında şu sözlere yer verdi; "Selçuklu Belediyesi olarak engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için her türlü adımı atıyoruz. Hayata geçirdiğimiz tüm hizmetlerde engelli hemşehrilerimizi de düşünerek planlama yapıyoruz. Hissedilebilir uyarı ve takip zemin ürünlerimiz ile belediye hizmet binamızı görme engelliler için daha erişilebilir hale getirdik. “Tüm Engelleri Kaldırıyoruz” sloganı ile yola çıkan Engelli Taşıma Aracı, tekerlekli sandalye ile yaşayan engelliler için yapılan özel aparat ile yükleme ve taşıma yapıyoruz. Bunun yanında görme engelli, zihinsel engelli, spastik engelli ve işitme engelliler engelli taşıma aracı ile evlerinden alınıyor ve istedikleri yere bırakılıyor. Daha sonra burada işini tamamlayan engelliler evlerine geri götürülüyor. Tüm bu çalışmaların yanı sıra Selçuklu'nun 10 farklı noktasına engelli vatandaşlarımızın akülü araçlarını şarj edebilmeleri amacıyla Engelli Şarj İstasyonu kazandırdık.İlçemizde yaşayan engelli kardeşlerimizin tekerlekli sandalyelerinin bakımı belediyemiz tarafından gerçekleştiriliyor. Selçuklu'da engelsiz yaşam alanları kuruyoruz." dedi.

Başkan Pekyatırmacı: "SOBE ile sosyal sorumluluk projesini en iyi şekilde yerine getiriyoruz"

Engelli vatandaşların sunulan hizmetlerden yararlanma noktasında tüm vatandaşların sahip olduğu haklara sahip olması gerektiğini dile getiren Başkan Pekyatırmacı, " Şehrin ilk ve en büyük Otizm Merkezi olan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi'ni (SOBE)  hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Pekyatırmacı," Selçuklu Belediyesi olarak, merkezimizde  otizmli çocuklarımızın rehabilitasyonları, mesleki gelişimleri ve diğer tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için faaliyetler yürütmeye gayret gösteriyoruz. İçerisinde spor tesisleri, toplantı salonları, çocuklarımızın el becerilerini geliştirebilecekleri alanlar, yüzme havuzları, spor salonları olan kompleks otizmli çocuklarımız ve  ailelerinin yaşamlarını kolaylaştıracak bir yaşam alanı oldu. Bütün bu çalışmalardaki tek amacımız en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızın mutluluğu için.

Engellilik, sadece engelli vatandaşlarımızı ilgilendiren bir sorun değil, sosyal ve insani boyutları ile bütün bireyleri ilgilendiren önemli bir konudur. Çünkü tüm insanlar aynı zamanda birer engelli adayıdır. Buduygularla, engellerin kaldırıldığı bir dünya temennisiyle, bedenindeki engeli kendisine engel olarak görmeyip, toplumsal hayata devam eden engelli vatandaşlarımızın bu özel gününü kutlar, aileleriyle birlikte sağlıklı ömürler dilerim." dedi.