Başkan Tutal'dan su tasarrufu çağrısı

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, küresel ısınmanın artması, iklim değişikliğinin yaşanması ve mevsimsel yağışların normalin altında seyretmesi nedeniyle ülke genelinde su kaynaklarının azaldığını belirterek hemşehrilerine su tasarrufu konusunda çağrıda bulundu.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, küresel ısınmanın artması,  iklim değişikliğinin yaşanması ve mevsimsel yağışların normalin altında seyretmesi nedeniyle ülke genelinde su kaynaklarının azaldığını belirterek hemşehrilerine su tasarrufu konusunda çağrıda bulundu. Başkan Tutal, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de su kaynaklarında belirli oranda azalmalar yaşanmaya başladı. Özellikle dünya genelinde küresel ısınmasının artması, iklim değişikliklerinin baş göstermesi nedeniyle su kaynaklarında azalmalar artarak devam ediyor. Dünya genelinde ve ülkemizde yaşanan bu sorun, karasal iklimin akdeniz iklimine geçiş yaşadığı ilçemizde de etkili olmaya başladı. Son yıllara baktığımızda ilçemizde özellikle yağış oranında büyük düşüşlerin yaşandığı, yağışların mevsim normallerinde gerçekleşmemesine bağlı olarak kuraklığın arttığı görülmektedir” dedi.

‘YERALTI SULARIMIZ DA HIZLA AZALMAKTADIR’

“Buna bağlı olarak da yüzey sularımız başta olmak üzere yeraltı sularımız da hızla azalmaktadır” diyen Tutal, “Bunun yanında Koronavirüs salgını dolayısıyla artan hijyen hassasiyeti ve buna bağlı olarak su ihtiyacının artması karşımıza olumsuz bir tablo çıkarıyor. Yapılan araştırmalara göre bu yıl kişi başı su tüketimi pandemi nedeniyle daha da yükseldi. Hijyen kurallarına dikkat edelim ancak suyumuzu her zamankinden daha tasarruflu kullanmaya özen gösterelim” diye konuştu.

Bakmadan Geçme