Başkanların üçte biri değişiyor

AK Parti Konya’da 7. Olağan Kongre maratonu başlıyor. Kasım ayında delege seçimleri ile başlayan süreç yarın Çeltik ve Tuzlukçu’da düzenlenecek olan ilçe kongreleri ile devam edecek.
Başkanların üçte biri değişiyor

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, ilçe teşkilat başkanlarının üçte birinde değişime gidileceğini ifade ederek, “Göreve geldiğimizde ilçelerimizin üçte birinde değişime gitmiştik. Kongre sürecinde de ilçe teşkilatlarımızın üçte birinde değişime gideceğiz. Bu bir bayrak değişimidir. Emeği geçen dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

hasan-angi-1.JPG

AK Parti Konya’da 7. Olağan Kongre maratonu başlıyor. Kasım ayında delege seçimleri ile başlayan süreç yarın Çeltik ve Tuzlukçu’da düzenlenecek olan ilçe kongreleri ile devam edecek. AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Genel Merkezi’nin planlamalarıyla verilen takvime göre kongreleri başlatacaklarını ifade etti. Kongrelerin, Cumartesi günü Çeltik ve Tuzlukçu’da başlayacağının bilgisini veren Angı, “Kongrelerimize, Pazar günü Kulu, Cihanbeyli’mizle devam edeceğiz. Her hafta sonu 3-5 ilçemizde kongre yapacağız. Teşkilatlarımız içinde görevine devam edecek arkadaşlarımız da var, görev süresi dolanlar da. Nöbet değiştirecek bazı arkadaşlarımız var. Arzumuz, AK Partimiz nasıl ki kurulduğu günde milletin o büyük desteğini aldı, o heyecanı yakaladı ve ilk seçimde de milletin o büyük teveccühüyle kısa sürede seçime gidip de bu kadar büyük başarı yakaladıysa, aynı heyecan ve başarıyı sürdürmektir. O günden bugüne dek destek hep artarak devam etti. Bunu devam ettirecek bir anlayış var. AK Parti kadroları, büyük bir dava şuuruyla hizmet aşkıyla, zor dönemlerde, zor şartlarda görev almaktan kaçmadı. O günlerden bu günlere de bu bayrak bir adım daha yukarıya götürülmeye çalışıldı” dedi.

hasan-angi-3.JPG

“RAMAZAN AYINA KADAR BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Kongreleri, teşkilatlar için yenilenme heyecanının arttığı dönemler olarak tanımlayan Angı, “Yedinci Olağan Kongre dönemini de onun için önemli görüyoruz. Tüm ilçelerimizde saha çalışmalarını, devam ettiriyoruz. Genel Merkezimiz de o çerçevede gerek Genel Başkan Yardımcılarımızdan durumu uygun olanlar, gerekse de Bakanlarımızdan müsait olanlar bu kongrelerde misafirimiz. Zaman zaman ufak değişiklikler olabiliyor. Biz Konya olarak kongrelerimizi Ramazan ayına kadar tamamlayacağız. Ola ki bazı ilçelerde süreci yetiştiremezsek, Ramazan Bayramı’ndan sonra tamamlayacağız. Genel Merkezin takvimi de o çerçevede. Daha sonra sonbaharda il kongreleri başlamış olacak” diye konuştu.

hasan-angi-2.JPG

“YÖNETİMLERİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ”

İlçe teşkilatlarının üçte birinde değişime gidileceğini ifade eden Angı, “Çünkü bir kısmı zaten bizim seçim döneminde yenilenen teşkilatlarımızdı. Yerel seçimlere giderken bir kısım ilçelerden arkadaşlarımız, aday adayı olmak için görevlerini bırakmışlardı. Aşağı yukarı 8 ilçede yeni bir yönetim oluşturmuştuk. Kongreye de onlarla gidiyoruz. Geçmişten gelen 3 dönemini tamamlamış arkadaşlarımız var. Onlarla ilgili bir değişikliği yapmış durumdayız. Yönetimleri daha da güçlendireceğiz. Yeni isimlerle de yönetimleri sağlamlaştıracağız. Bizimle aynı anda, kadın ve gençlik kollarımız da kendi kongrelerin hazırlığı içerisindeler. Geçtiğimiz hafta genel merkezden arkadaşlarımız gelip saha çalışmalarını da yaptı. Aynı heyecan hem kadın kollarımızda hem gençlik kollarımızda da olacak inşallah” dedi.

hasan-angi-4.JPG

“MAKAM SEVDASINDA OLAN İNSANLARIN GEÇMİŞTE NERELERE SAVRULDUĞUNU GÖRDÜK”

Teşkilatlarda bugüne kadar görev alan AK Partililere teşekkür eden Angı, “Kuruluşumuzdan bugüne kadar görev yapan ilçe başkanlarımızla geçtiğimiz hafta sonu bir araya geldik. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Bir kısmı 2001 kuruluşunda yola çıktığımız arkadaşlarımızdır. Aradan geçen zaman dilimi birçoğumuzun saçı ve sakallarının ağardığı bir dönem. O zaman ki gençler şimdi orta yaş kuşağına gelmiş durumda. Onların hepsiyle kucaklaşma imkanı bulmuş olduk. Bu dönemde ister görevine devam eden arkadaşlarımız olsun, ister görevi devreden arkadaşlarımız olsun, hep şunun hassasiyetini görüyorlar ki: Bu parti bir şeyi temsil ediyor. Yüzyıllar öncesinden gelen o kök ve ruh derinliğinin bugünkü temsilcileri olarak nöbet tutuyoruz. Dava şuuruyla liderinin etrafında bu yürüyüşte bulunmak bir şereftir. Makam sevdasında olan insanların geçmişte nerelere savrulduğunu gördük. O yüzden vatan millet sevdasıyla güçlenerek, herkesi kuşatarak ve kucaklayarak kongre süreçlerini de inşallah tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.
SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ