Başkentteki çiçek mezatlarının gözdesi aşkın sembolü "kırmızı gül"

Sevgililer Günü'ne yetiştirilmek üzere hazırlanıp Ankara'ya gönderilen kırmızı gül, karanfil ve nergis gibi onlarca renk ve türdeki çiçek, kalitesi ve görünüşüne göre mezatlarda açık artırma usulüyle satılıyor- Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Emin Ç
Başkentteki çiçek mezatlarının gözdesi aşkın sembolü "kırmızı gül"

ANKARA (AA) - ABDULLAH YASİN GÜLER - Başkentteki çiçek mezatlarında 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi esnaf en çok kırmızı güle rağbet gösteriyor.

Ankara ve çevresindeki çiçek üreticilerinin aylar süren çabası sonucu, sektörün en özel günlerinden Sevgililer Günü'ne yetiştirilmek üzere hazırlanıp Gölbaşı ilçesi İncek Taşpınar köyündeki mezata gönderilen rengarenk çicekler, tırlardan indirilerek sergileniyor.

Buradaki mezatta açık artırmayla usulüyle satışa sunulan kırmızı gül, karanfil ve nergis gibi onlarca renk ve türdeki çiçek, kalitesi ve görünüşüne göre dakikalar süren çabanın ardından toptancılara satılıyor. En yüksek fiyat teklifi verenin sahip olduğu çiçekler arasında esnaf en çok kırmızı güle rağbet gösteriyor.

- Özel günlerde talep 5-6 kat artıyor

Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Emin Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sevgililer Günü dolayısıyla çiçeğe rağbetin arttığını ve talebi karşılayamaya çalıştıklarını söyledi.

Normal durumlarda Ankara'ya günde 5 tır çiçek gelirken, bu özel gün öncesi sayının 5-6 kat arttığını anlatan Çimen, "Esnaf normal günlerde tezgaha 100 çiçek koyarken bu özel günde 400-500 çiçek koyuyor. Tabii en çok ilgiyi sevginin sembolü kırmızı gül görüyor." diye konuştu.

Her zaman birinci sınıf ürün satmaya çalıştıklarını ve fırsatçılığa izin vermediklerini belirten Çimen, bu nedenle böyle özel günlerde çiçeği internetten almak yerine çiçekçiden almanın daha doğru olacağını kaydetti.

Kaynak: