Başvurular başladı! Şartları taşıyan herkese 1.611 TL karşılıksız ödeme yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, öğrenciler için harekete geçerek destek ödemesi yapacağını duyurdu. Öğrencilere başvuru şartlarını taşıması halinde 1.611 TL destek verileceK. Başvurular sadece veliler tarafından yapılabileceK. 1.611 TL karşılıksız ödeme nasıl yapılır?
Başvurular başladı! Şartları taşıyan herkese 1.611 TL karşılıksız ödeme yapılacak

Okulların resmen başlaması ile birlikte harcamalar her geçen artmaya başladı. Devlet, bu noktada ailelere destek olabilmek adına bir çözüm sundu. Durumu olmayan ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamayan ailelere 1.611 TL destek verilecek. Ödeme ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için geçerli olacak.

ÖDEMELERİ AİLE BAKANLIĞI YAPIYOR

Yardım parasına başvuru yapanların ödemelerini alıp almadıklarını kontrol etmek adına hesaplarına bakması gerekiyor. Ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor. Ailelerin üzerindeki yükü bir nebze hafifletmek adına maddi destek veriliyor.

1.611 TL’LİK DEVLET DESTEĞİNE BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yardım ödemelerinin yapılacağını duyuran Derya Yanık paraların ise yatmaya başladığını duyurdu. Bu yardım parasından faydalanmak isteyen kişilerin daha önceden e-devlet üzerinden başvuruda bulunmaları gerekiyor.

E-DEVLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İlk olarak e-devlet şifrenizle sisteme giriş yapmanız gerekiyor. Ardından Bakanlığının yönlendirilecek sayfasına erişim sağlamanız lazım. Daha sonrasında çıkan seçenekler içinden sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvurusu kısmını tıklayarak devam edin. Sağ üst yerde gözüken yeni başvuru kısmına tıklayarak ilerleyin. Karşınıza çıkan başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurun ve forma onaylayın.

ÖDEMELER PTT ÜZERİNDEN YAPILIYOR

Başvuru yapanlar için ödemeler PTT üzerinden yapılacağı belirtildi. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine özel olarak yapılan bu projede hak edenlerin hesaplarına 1.611 TL yatırılıyor. Başvurduysanız PTT’ye giderek ödemelerinizi kontrol ettirebilirsiniz.

Etiketler :