Batı Şeria'daki gösterilere müdahale: 7 şehit

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde düzenlenen gösterilerde işgalci İsrail askerleri, gerçek ve plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı. Şehit edilen Filistinlilerin sayısının 7'e yükseldiği bildirildi

İşgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde, Filistin Toprak Günü münasebetiyle düzenlenen gösterilere İsrail güçlerinin müdahale ettiği bildirildi. Şehit edilen Filistinlilerin sayısının 7'e yükseldiği bildirildi.

Her yıl 30 Mart’ta düzenlenen Filistin Toprak Günü münasebetiyle işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentine bağlı Batı Mezrası bölgesinde düzenlenen gösterilerde İsrail askerleri, gerçek, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Onlarca kişi yaralandı

İsrail askerlerinin yaptığı müdahalede onlarca Filistinli çeşitli sebeplerle yaralanırken, bazı göstericilerin olay yerinde ilk yardım ekiplerince tedavi edildiği belirtildi.

Öte yandan işgal altındaki Batı Şeria’ya bağlı Nablus'taki Kusra beldesi, Beytullahim’in kuzey girişinde, El-Halil kentinde ve Ramallah’a bağlı El-Bire, Naalayn, Bel’in ve Nebi Salih beldelerinde de benzer gösteriler düzenlendi.

Olumsuz hava koşullarına rağmen Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde kılınan cuma namazı sonrası, cami cemaatleri gösteriler düzenledi.

Filistinli farklı gruplar tarafından Filistin Toprak Günü münasebetiyle işgal altındaki Batı Şeria, Doğu Kudüs ve İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’nin çeşitli yerlerinde ve askerler ile temas noktalarında gösteri düzenleme çağrısı yapılmıştı.

Bakmadan Geçme