Batman'da "İZDES" projesi toplantısı

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Avşar: -"Kamu yönetim anlayışında sivil toplum kuruluşlarından ve vatandaştan kopuk bir yönetim anlayışını sürdürmek mümkün değildir. Bu nedenle vatandaş odaklı anlayışı izleyerek, yeni bir çalışma ortaya koymaya çal
Batman'da "İZDES" projesi toplantısı

BATMAN (AA) - İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Avşar, "Kamu yönetim anlayışında sivil toplum kuruluşlarından ve vatandaştan kopuk bir yönetim anlayışını sürdürmek mümkün değildir. Bu nedenle vatandaş odaklı anlayışı izleyerek, yeni bir çalışma ortaya koymaya çalışıyoruz." dedi.

İçişleri Bakanlığının uygulamaya koyduğu İzleme ve Değerlendirme Sistemi (İZDES) projesi kapsamında kente gelen Avşar, Valilik Toplantı Salonu'nda sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Avşar, burada yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığınca alınan kararların taşraya nasıl yansıdığını ve vatandaş nezdinde sorunların giderilip giderilmediğini tespit etmeye çalışacaklarını söyledi.

Taşra birimleri ile vatandaşlar arasındaki iletişim kanallarını artırmayı amaçladıklarını aktaran Avşar, projenin birinci aşamasının kamudaki işleyiş, ikinci aşamasının ise vatandaş odaklı hizmet seferberliği olduğunu kaydetti.

Avşar, şöyle dedi:

"Kamu yönetim anlayışında sivil toplum kuruluşlarından ve vatandaştan kopuk bir yönetim anlayışını sürdürmek mümkün değildir. Bu nedenle vatandaş odaklı anlayışı izleyerek, yeni bir çalışma ortaya koymaya çalışıyoruz. Bakanlığımız da bu anlayışla sunmuş olduğu hizmetleri ve hizmetten yararlanan toplum kesimlerinden nasıl geri dönüşler var, hizmetleri daha iyi hale nasıl getirebiliriz, bunu araştırmaya çalışıyoruz. Şu anda yapılan çalışmalarla, hem kendi kamu hizmeti kapasitemizi hem de vatandaşın memnuniyet düzeyini ölçmeye çalışıyoruz."

Toplantıya, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Emniyet Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Hakan Arıkan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Metin Selçuk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Kaynak: