Bayern Münih, Fortuna Düsseldorf'u ateşe itti

Bundesliga'da Bayern Münih, sahasında küme düşme hattındaki Fortuna Düsseldorf’u 5-0 yenerek şampiyonluk yolunda dev bir adım daha attı. Konuk Düsseldorf’ta Kenan Karaman ilk 11'de saha çıkarken Kaan Ayhan, kadroda yer almadı.
Bayern Münih, Fortuna Düsseldorf'u ateşe itti

Lider Bayern Münih, Almanya Birinci Futbol Ligi’nin (Bundesliga) 29. haftasında Allianz Arena'da düşme hattında bulunan Fortuna Düsseldorf’u konuk etti.

Karşılaşmanın 15. dakikasında konuk ekibin futbolcusu Zanka’nın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen Bayern Münih, 29. dakikada Benjamin Pavard ve 43. dakikada Robert Lewandowski ile bulduğu gollerle ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren Bavyera ekibi, 50. dakikada Robert Lewandowski ve 52. dakikada Alphonso Davies ile iki gol daha buldu ve karşılaşmadan 5-0 galip ayrıldı.

Şampiyonluk yolunda bir adım daha

Bayern Münih, Fortuna Düsseldorf karşısında aldığı farklı galibiyetle şampiyonluğa bir adım daha yaklaşırken, küme düşme hattında yer alan Fortuna Düsseldorf 27 puanla ligin 17'nci sırasında kaldı.

Kenan 11'de sahaya çıktı, Kaan kadroda yer almadı

Son maçlarda  Fortuna Düsseldorf'un kazandığı puanlarda önemli payı olan milli oyuncumuz Kenan Karaman, Bayern Münih karşısında ilk 11'de forma giydi. Fortuna Düsseldorf'taki bir diğer milli oyuncumuz Kaan Ayhan ise kas problemi nedeniyle maç kadrosunda yer almadı. Milli oyuncunun sakatlık durumunun tam olarak hangi boyutta olduğu henüz açıklanmadı. 

Bundesliga’da oynanan diğer karşılaşmalarda Eintracht Frankfurt deplasmanda Wolfsburg’u 2-1, Hoffenheim deplasmanda Mainz 05’i 1-0, Hertha Berlin sahasında Augsburg’u 2-0 ve Werder Bremen deplasmanda Schalke 04’ü 1-0 yendi.

Kaynak: AA, DHA