Baykan’dan Konyalı seçmenlere destek çağrısı

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, “Türkiye seçimi sadece Türkiye’nin seçimleri değil. Dünya mağrurlarının kaybedeceği bir seçim olacak. Konyalı hemşerilerimizin ilk turda olduğu gibi Cumhurbaşkanımıza artan bir ivmeyle destek vereceğine inancımız tam” dedi.
Baykan’dan Konyalı seçmenlere destek çağrısı

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesi Karatay'da bulunan kamu kurumlarını ziyaret etti. Konya'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük bir desteği olduğunu söyleyen Baykan, "Tabiri caizse yedi düvelin Cumhur İttifakı’nın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısında blok halinde yer aldığı bir ilk tur seçimi yaşadık. Burada Konya’mızın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakımıza verdiği desteğin hepimiz farkındayız. Pazar günü kısmetse Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilip 13. Cumhurbaşkanı olarak tarihimizde yer almasını sağlayacağız. Bu tarih, Konya halkımızın desteği açısından, açısından çok önemli. Cumhurbaşkanımız siyasete Milli Selamet Partisi Gençlik Kolları’nda başlayıp adım adım siyasetin her kademesinde yer alarak önce yarım bıraktığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’yla efsane bir lider profili çizdi. Sonrasında AK Parti’yi kurup yasaklı dönemden sonra Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı aşamasında önemli bir liderlik görevini yürüttü” dedi.

mehmet-baykan.jpg

'DÜNYANIN GÖZÜ TÜRKİYE'DEKİ SEÇİMLERDE'

Tüm dünyanın Türkiye'de yapılacak seçimlere odaklandığını söyleyen Baykan, "Sadece ülkemiz açısından değil, dünya için de önemli bir lider. Dolayısıyla dünyanın gözü Türkiye’de yapılacak ikinci tur seçimlerinde. Ülkemizin bu seçim sürecinde kat ettiği aşama demokrasi açısından son derece önemli. Yüzde 90’a yaklaşan bir katılımla seçimlerin gerçekleştirilmiş olması, ülkemizde demokrasinin ne kadar yerleşik bir hale geldiğini ve halkımızın demokrasiye sahip çıktığını gösteriyor. Hemen yanı başımızda Yunanistan’da yapılan seçimlerde katılım oranı yüzde 50’yi bile bulmadı. Bütün bunlar olurken muhalefetin Cumhur İttifakımıza ve Cumhurbaşkanımıza yönelttiği suçların asılsız, gereksiz ve gerekçesiz, zaman zaman yalana, hileye de başvuran adımlar atıldığını biliyoruz. Sığınmacılar konusunda planlı bir şekilde memleketlerine gönderilmesi için çalışmalar yapılırken, bu konuda AK Parti’nin herhangi bir çalışması olmadığını söyleyecek kadar pervasız hareket ediyorlar” diye konuştu.

‘SEÇİM SADECE TÜRKİYE'NİN DEĞİL’

Türkiye'de yapılacak 28 Mayıs seçimlerinin sadece Türkiye'nin seçimi olmadığının altını çizen Mehmet Baykan, "Önümüzdeki dönemlerde tarih yazıcılarının bugünleri nasıl okuyacağı konusunda sık sık beyin jimnastiği yapmak durumundayız. Zira Türkiye seçimi sadece Türkiye’nin seçimleri değil. Dünya mazlumlarının seçimi. Dünya mağrurlarının kaybedeceği bir seçim olacak. Bu anlamda Konyalı hemşerilerimizin ilk turda olduğu gibi Cumhurbaşkanımıza artan bir ivmeyle destek vereceklerine inancımız tam” ifadelerini kullandı.

'ZAFERİ HEP BİRLİKTE KUTLAYACAĞIZ'

Pazar akşamı zaferi hep birlikte kutlamak istediklerini dile getiren Mehmet Baykan, sözlerini şöyle tamamladı: “Gençlerimize seslenmek istiyorum. Gençlik yıllarından itibaren siyasetin içerisinde olan ve hep genç kalan, iş dünyasının içinde olan ve geldiği noktada iş dünyası tecrübelerini siyasi yönetimlerine uygulayan Cumhurbaşkanımız bir dünya lideri olarak inşallah ikinci turdan zaferle çıkacak. Pazar akşamı bu zaferi inşallah hep birlikte kutlayacağız.”

Etiketler :