Bayram sonrası Konya’da konut bolluğu yaşanacak

Ardıçlı TOKİ’nin sahiplerine teslim edilmeye başlanması, Konya’da yaşanan ev sorununa karşı büyük oranda fayda sağlayacak. Evlerin tamamı teslim edildikten sonra ise konut bolluğu yaşanacak.
Bayram sonrası Konya’da konut bolluğu yaşanacak

Ardıçlı TOKİ’nin sahiplerine teslim edilmeye başlanması, Konya’da yaşanan ev sorununa karşı büyük oranda fayda sağlayacak. Evlerin tamamı teslim edildikten sonra ise konut bolluğu yaşanacak.

Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi’nde bulunan Ardıçlı TOKİ Konutlarının birinci etabı tamamlanıp teslim edilmişti. Hak sahibi 1057 kişi de konutlarına yerleşmişti. Ardından aynı bölgede devam eden 2, 3, 4, 5 ve 6. etap TOKİ Konutları ile ilgili süreç başlamış, bir taraftan konutlar üretilmeye devam ederken, diğer yandan da hak sahipleri kura yöntemiyle belirlenmişti. 3 Nisan itibariyle ise 2’nci ve 3’üncü etapların teslimine başlandı. Konutların tamamen ev sahiplerine teslim edilmesiyle birlikte, Konya yaşanan kiralık ev sorununa büyük oranda fayda sağlayacak. Erkan Başar Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Başar ise, konu hakkında görüşlerini gazetemizle paylaştı.

erkan-basar.jpeg

‘BÜYÜK İLGİ VAR’

Ardıçlı Mahallesine yapılan TOKİ konutlarına büyük ilgi olduğunu ve ev piyasasına rahatlık sağlayacağının vurgusunu yapan Başar, “Ardıçlı TOKİ’nin 2’nci ve 3’üncü etabı tamamlanmış durumda. 3 Nisan itibariyle teslimine başlanmış olan Ardıçlı TOKİ, Konya’daki ev sorunlarına büyük bir fayda sağlayacak. Şu an Konya’da çok talep gören yerlerden birisi. Konya’da kiralık evlerin yüzde 99’u dolu. Yani kiralık dairemiz hiç yok. Vatandaşlar şu anda rakamına bakmadan evi tutuyor. Fahiş de bir fiyat söz konusu. Ev piyasası yükselişle devam ediyor. Bu sorunlara Ardıçlı TOKİ’nin büyük faydası olacak. Zaten Konya’da TOKİ ihtiyacı var. O yüzden Ardıçlı’ya büyük ilgi var.” ifadelerine yer verdi.

konut-bollugu-yasancak-1.jpg

‘FİYATLAR YÜKSELİŞTE’

Kiralık ve satılık dairlerle fiyat yükselişinin olduğunu söyleyen Başar, “Kiralık evlerde yüzde 20-30 ve 40’a kadar bir fiyat artışı yaşandı. Fiyatları elbette bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor. 3+1 dairelerde 7 bin liradan aşağı kiralık ev yok diyebiliriz. Satılık evlerde de aynı artış yaşandı. Bu yükselişin inşaat malzemelerinden kaynaklandığını söyleyebiliriz. İnşaat malzeme fiyatlarında bir artış gerçekleşti. Malzemelerde artış yaşandığı zaman tüm piyasa etkileniyor. Çünkü sıfır dairlerin fiyatı ne kadar yükselirse, ardından ikinci el dairlerin fiyatı da yükselişe geçiyor. Dairlerin daha fazla artış yaşayıp yaşamamasında seçimin de önemi var. Seçimden sonra bir artış yaşanır ama belli bir kısımda bu artışın duracağını ümit ediyorum. Çok fazla bir artış yaşanacağını düşünmüyorum. Şu anda herkes kiralık daire arıyor. Kiracı da, ev sahibi de kendi yönünden haklı oluyor. Umuyoruz daha fazla fiyat artışı yaşanmaz.” şeklinde konuşarak sözlerini sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :