BBP Genel Sekreteri Tunç, Çankırı'da gündemi değerlendirdi:

"Ekonomik olarak zor günlerden geçiyoruz ama eksiğimize, hatamıza rağmen alınan önlemlerin bir iki ay içinde netice vereceğine inanıyorum. Zaman içinde bunun raflara, marketlere yansıyacağını da inanıyorum"
BBP Genel Sekreteri Tunç, Çankırı'da gündemi değerlendirdi:

ÇANKIRI (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, "Ekonomik olarak zor günlerden geçiyoruz ama eksiğimize, hatamıza rağmen alınan önlemlerin bir iki ay içinde netice vereceğine inanıyorum. Zaman içinde bunun raflara, marketlere yansıyacağını da inanıyorum." dedi.

Tunç, partisinin il başkanlığınca kentteki bir restoranda düzenlenen basın toplantısında, Büyük Birlik Partisi'nin 30 yıla yakın süredir Türk siyasi hayatında hep yapıcı, yol gösterici ve sorumlu siyaset anlayışıyla hareket ettiğini söyledi.

Doğru kimden gelirse gelsin yanında olduklarını, yanlış da kimden gelirse gelsin hep karşısında durduklarını anlatan Tunç, "Ama yanlışları dile getirirken de hep dedik ki, 'Şunu yanlış yapıyorsunuz, doğrusu şudur'. Doğruyu da hep gösterdik. BBP bilerek hiçbir zaman hata yapmaz. Eğer bir hata yapmışsa o hatanın mutlaka o gün doğru olduğuna inandığı için yapmıştır. Yanlış olduğunu anladığı anda özür dileme erdemini gösterebilen bir harekettir." diye konuştu.

Dünyanın Kovid-19 salgını sürecinden geçtiğini, bu süreçten sadece Türkiye'nin değil, dünyanın zengin ülkelerinin dahi etkilendiğine işaret eden Tunç, şöyle devam etti:

"Suni oluşturulan döviz tepetaklak, nasıl zirve yaptıysa aşağı doğru inmeye başladı. Bunları korkutan, bu hale getiren, mevduat hesaplarında küçük birikimleri olan insanların kaybını önleme adına getirilen bir sistem. Türkiye'yi yönetmeye talip muhalefet partilerine bir bakıyorsunuz ki Türkiye'nin en büyük kaybı da belki de burada. CHP Genel Başkanı diyor ki, bunun devamını Sayın Akşener getirdi, 'Mevduatlara el konulacak'. Merkez Bankası Başkanlığı yapmış Durmuş Yılmaz çıkıyor diyor ki, 'Dolar almanın tam zamanı'. Sen bu ülkenin dostu musun, düşmanı mısın? Ekonomik olarak zor günlerden geçiyoruz ama eksiğimize, hatamıza rağmen alınan önlemlerin bir iki ay içinde netice vereceğine inanıyorum. Zaman içinde bunun raflara, marketlere yansıyacağını da inanıyorum."

Tunç, ülkeye zarar verenlerle, ülkenin kutsallarıyla sorunu bulunanlarla bir arada olamayacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu ülke bizim, bu ülke hepimizin. Gidecek başka yerimiz yok. Ülkeyi yönetenler iyi yönetmeliler. 20 yıldır bu memleketin insanı size yönetme yetkisini vermiş ve başında tutuyor. Bunun ağırlığını da bilin. Biz Cumhur İttifakı'nın içindeyiz. Seçimler 2023 Haziran'ında yapılacak, erken seçim filan yok. Kimse rüyasında darı görmesin. O zaman orada olacağız, net. Bizim yerimiz bellidir. Belli olduğumuz yerin eksiğini de bugüne kadar dedik, bundan sonra da deriz. Biz iktidarın ortağı değiliz, ittifakın ortağıyız."


Kaynak:

Etiketler :