Bedelli askerlik yapanlara kötü haber
CHP'li Gürsel Tekin, iktidar oldukları takdirde bedelli askerlik yapanların askerliklerini iptal edeceklerini söyledi.
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Habertürk'te Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tekin, bedelli askerlik konusunda ilginç bir çıkış yaptı.
Gürsel Tekin, CHP olarak iktidara geldiklerinde bedelli askerlik yapanların askerliklerini iptal edeceklerini söyledi.
BEDELLİLERİN ASKERLİĞİ İPTAL EDİLECEK
Gürsel Tekin şunları söyledi; "İktidar olursak bedelli askerlik yapanların askerliğini iptal edeceğiz."
200 BİN 338 KİŞİ YARARLANDI
İsmet Yılmaz, bedelli askerlikten yaralanmak için başvuranların sayısının 200 bin 338 olduğunu açıklamıştı. Yapılan başvuruların toplam meblağı 3 milyar 606 milyon 84 bin TL olarak hesaplanmıştı.
Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçildikten sonra 'diktatör' ilan eden ve her fırsatta tek adamlık rejimi vurgusu yapan CHP, askerlik ve terörle mücadele konuları gündeme gelince bir anda fikir değiştirdi..
MAO VE STALİN KADAR DUYARLI OLMALIYIZ
Tekin, PKK terörüne karşı yürütülen mücadele siyasetçilerin çocuklarının bir an önce askere gönderilmesi gerektiğini savunurken Çin ve Rusya'da diktatörlük yapmış, dünyanın tanıdığı en kanlı diktatörlerden olarak anılan Mao ve Stalin'i örnek gösterdi.
Gürsel Tekin, "En az Stalin, Mao kadar duyarlı olup biz siyasetçiler de çocuklarımızı askere göndermeliyiz" dedi.