Bein Sports'ta Yeni Haber Gazetesi konuşuldu! İlhan Palut'un oyun sistemine övgüler yağdı...

Yeni Haber Gazetesi'nin ‘Dr. Palut’ manşetini yorumlayan Bein Sports yorumcusu Uğur Meleke, ‘Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut'u pamuklara sarmalamak lazım! 'Kapanalım, kontraya çıkalım, geçişleri kollayalım' demiyor. 'Büyük takım' gibi oynuyor. Farklı bir şey öneriyor’ dedi.
Bein Sports'ta Yeni Haber Gazetesi konuşuldu! İlhan Palut'un oyun sistemine övgüler yağdı...

‘OYUN, PUAN OLARAK TABELAYA YANSIR’
Bein Manşet programında ekrana gelen Yeni Haber Gazetesi’nin sayfasını yorumlayan Spor yorumcusu Uğur Meleke, ‘Bir futbol kenti Konya. İlhan Palut ve ekibi de bunu hak ediyorlar. Galatasaray maçının analizini yapmıştık.  İkinci yarıda oynadıkları oyuna şapka çıkarmak lazım. Tek eksikleri goldü. Rahmanovic’i Cikalleshi ve Ahmed Hassan ile kıyasladığın zaman biraz sanki yetersiz kaldı. Ahmed Hassan dönüyormuş. Cikalleshi de negatife dönüp takıma katıldığı zaman Konya’nın oyununun tabelaya dönüşme ihtimali de artacaktır’ diye konuştu.  

‘DAHA FAZLA PUANA SAHİP OLABİLİRLERDİ’
Konyaspor’un bazı maçlarda şanssızlıklar yaşadığı dile getiren Meleke, ‘Trabzonspor karşılaşmasında çok pozitif futbol oynamalarına rağmen kendi kalelerine gol atmaları galibiyetten etti. Yine Kasımpaşa maçında skoru koruyamadılar. Karşılaşma 2-2’yken de net pozisyonları vardı. Galatasaray müsabakasında en azından 1 puanı hak edecek oyun ortaya koymuşlardı. Dolayısıyla şuan 14 değil de 16-17 puana sahip olabilirlerdi. O açıdan enseyi karartacak bir durum yok. Konyaspor ligin iyi karakterli futbol oynayan takımlarından bir tanesi’ ifadelerini kullandı.  

‘BÜYÜK TAKIM GİBİ OYNUYOR!’
‘Oyun olarak teknik direktör İlhan Palut, farklı bir şey öneriyor’ diyen Meleke, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: ’Herkesin yaptığından farklı bir şey yapıyor. Bu sebepten de aslında İlhan Palut’u pamuklara sarıp saklamanız lazım. Geride maile kapanalım, kontraya hızlı çıkalım, geçişlerde fırsat kollayalım değil. Büyük takım gibi oynamaya çalışıyor. Topa sahip olmaya çalışıyor. Oyunu domine etmeye çalışıyor. Galatasaray’a karşı ikinci yarı istatistikleri neydi öyle? Yüzde 65! 15 tane falan isabetli şutları vardı. Galatasaray’ın isabetli şutu yoktu İkinci yarıda. Bunu İstanbul’da Galatasaray’a karşı 11/11 oyunda yaptı. Kolay değil! Farklı bir şey öneren bir hoca var. Ne güzel. Süper Lig için bir değerdir.’

VELİ ÖZKAN - YENİ HABER GAZETESİ