Bekir Develi: Konya Kitap Günleri çok üst seviyede bir organizasyon

Konya Kitap Günleri’nin, Konya’ya yakışır bir fuar olduğunun vurgusunu yapan Bekir Develi, “Burada tam böyle kadim kültürün, medeniyetin başkenti bir şehre yakışır bir iş yapılmış. Burası çok üst seviye bir organizasyon olmuş hakikaten hem yapanlara, vesile olanlara çok teşekkür ediyorum“ dedi.
Bekir Develi: Konya Kitap Günleri çok üst seviyede bir organizasyon

Konya Kitap Günleri, gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle ve önemli yazarların okuyucularıyla buluşmasıyla devam ediyor. Konya Kitap Günleri’nin, Konya’ya yakışır bir fuar olduğunun vurgusunu yapan Bekir Develi, “Burada tam böyle kadim kültürün, medeniyetin başkenti bir şehre yakışır bir iş yapılmış. Burası çok üst seviye bir organizasyon olmuş hakikaten hem yapanlara, vesile olanlara çok teşekkür ediyorum“ dedi.

bekir-develi-2-foto.png

Kitap Günleri’nde Konyalılarla buluşan yazar Bekir Develi’nin söyleşisine katılım yoğun oldu. Kitap Günleri’ne katılan bir diğer yazar Alişan Kapaklıkaya da “Asla Vazgeçmedim” adlı söyleşiyle Konyalı okurlarıyla buluştu. Hayati İnaç, Yavuz Bahadıroğlu ve Mustafa Karataş’ın programlarına katılım ise oldukça yoğun oldu.

bekir-develi-1.png

‘YAZAR-OKUYUYUCU BULUŞMASININ KÖTÜSÜ OLMAZ’

“Kültür sanat bağlamında kitap, okuyucu, yazar buluşmasının kötüsü olmaz” diyen TV Programcısı ve yazar Bekir Develi, “Gençler buraya geliyorlar kitaplar alıyorlar. Kendine hitap eden kitabı, stantların arasında arayıp bulmayı öğreniyorlar ki bu çok değerli.  Kitap güzel ve değerli bir şeydir. Ben inanıyorum ki bundan 5-10 yıl sonra artık tamamen sosyal medya üzerinden sosyal medya fenomenlerine sanal fuarlar yapılacak ve bunun da öncülüğünü Konya yapacak. Buradaki gerek teknik imkan olsun, gerek dinleyicinin, okuyucunun, izleyicinin gönül bağlılığı olsun hakikaten takdire şayan. Allah hem gelenlerden, hem vesile olanlardan razı olsun.  Benim söyleşimde beni hiç yalnız bırakmadılar. Allah da onları yalnız bırakmasın inşallah” ifadelerini kullandı.

bekir-develi-3.png

SÖYLEŞİLER DEVAM EDİYOR

Konya Kitap Günleri’nde düzenlenen söyleşiler, bugün de Konyalılar tarafından ilgiyle takip edildi. Bugün gerçekleştirilen söyleşilerde; Hüzeyme Yeşim Koçak, Cemil Paslı, Cengiz Acar, Arslan Bayır, Sefer Solmaz, Zehra Odabaşı, Nesrin Hazer, Şener işleyen, Yavuz Bahadıroğlu, Ali Akbaş, Mustafa Karataş, Hayrettin Şahin, Reyhan Erdoğan, Mehmet Ali Hacıgökmen, Hayatı İnanç ve Cihan Konyalılarla buluştu.

ek-2.png

YAZARLAR KİTAPLARINI İMZALADI

Kitap severler, Konya Kitap Günleri’nde hayranı oldukları yazarlarla buluşmanın heyecanını yaşadı. Dün yapılan imza etkinliklerinde; Osman Uzunkaya, Devriş Ahmet Şahin, Süleyman Ege, Beyza Bakırcı, Fatih Şahin Işık, Ali Saçıkara, Semih Bulgur, Ümit Polat, Adnan Aydın, Perihan Ocak, Duran Çetin, Cevat Varlı, Zülfiye Acar, Recep Seyhan okurlarıyla sohbet ederek kitaplarını imzaladılar.

ek-1.png

ATÖLYE ETKİNLİKLERİ RAĞBET GÖRÜYOR

Konya Kitap Günleri bu sene farklı etkinliklere de sahne oluyor. Atölye çalışmalarının ilgi çektiği etkinlikte, yapılan çalışmalar Konyalıların beğenisine sunuluyor. Dün yapılan atölye çalışmalarında; İğne Oyası, Nakşıhane, Börk, Oynarken Öğrenelim, Kağıt Yapım, İmza Robotu, Kitap Kapağındaki Mozaik çalışmaları ilgiyle takip edildi.

SÜMEYRA KENESARI-SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER

ek-3.png

ek-4.png

ek-5.png