Belçika'daki Türk toplumu Kovid-19 ile mücadelede yardım faaliyetlerini sürdürüyor

Uluslararası Demokratlar Birliği, Belçika'nın birçok kentinde hastanelere ve yaşlı ailelere, çok sayıda maske, yüzlerce kumanya ve gıda yardımında bulunuyor- Türk vatandaşların diktiği maskeler ile ihtiyaç sahiplerine dağıtılan gıdalar, Belçika ile Türk t
Belçika'daki Türk toplumu Kovid-19 ile mücadelede yardım faaliyetlerini sürdürüyor

BRÜKSEL (AA) - YUSUF HATİP - Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Belçika teşkilatı ve hayırsever Türk iş insanları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele eden hastane çalışanlarına, çeşitli kentlerdeki yaşlılara ve yardıma muhtaç insanlara gıda, maske ve su yardımlarında bulundu.

Kovid-19 salgınıyla mücadelede zaman kavramı gözetmeksizin görev yapan sağlık çalışanlarına Belçika genelinde Türk kökenli vatandaşların desteği sürüyor.

UID Belçika Bölge Başkanı Basir Hamarat'ın öncülüğünde, başta Brüksel, Anvers ve diğer büyük şehirler olmak üzere birçok bölgede gönüllü yardım faaliyetleri yürütülüyor.

Anvers Belediyesi iş birliğiyle, evsiz ve yardıma muhtaç insanlara 300 kişilik kumanya ve yiyecek yardımında bulunan, ZNA Middelheim Hastanesine yardım kumanyaları ulaştıran UID, Gent kentinde de yaşlıları tespit ederek yardım yaptı.

Ülkedeki Türk kökenli vatandaşların diktiği yüzlerce maske farklı hastanelere dağıtılırken, UID, Belçika polisine de 80 adet üniformayla uyumlu özel maske dikerek teslim etti.

Türk vatandaşlarının diktiği maskeler ile din, dil ve ırk ayrımı yapılmadan ihtiyaç sahiplerine dağıtılan gıdalar, Belçika ile Türk toplumu arasında yeni bir bağ kurulmasına vesile oluyor.

- Brüksel'de yemek ve maske yardımları

UID Brüksel Sorumlusu Nuri Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Brüksel'de bir hastanedeki 50 personele ve hastalara yemek yardımı yaptıklarını belirterek, hastanenin kendilerinden maske talebinde de bulunduğunu ifade etti.

Hastane yetkililerinin kendilerini güler yüzle karşıladığına değinen Acar, "Bize başhekim tarafından tebrik yazısı geldi." dedi.

Acar, aynı hastaneye verilmek üzere 500 maske hazırladıklarını, farklı hastanelere de yemek yardımı yapılacağını ifade etti.

Başkent Brüksel'de sokaklarda yaşayanlara ve yaşlılara yemek ikramı yaptıklarını kaydeden Acar, "Bu kişilerin isimlerini ilgili belediyelerden alıyoruz. Hastaneleri de yardım için kendimiz arıyoruz." diye konuştu.

Acar, "Belçikalı yaşlı aileler kapılarına getirdiğimiz yardımlardan çok memnun oluyorlar. Bir süre şaşkınlıktan konuşamıyorlar." ifadesini kullandı.

- Türk iş adamından 15 bin şişe su yardımı

Belçika'da yaşayan iş adamı Murat Koyuncu ise Brüksel'deki hastanelere 15 bin şişe su bağışında bulundu.

Koyuncu, Kovid-19 ile mücadeleye destek olabilmek amacıyla bağışladığı su paketlerinin üzerine Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." mesajını yazdırdı.

Önümüzdeki dönemde hava sıcaklıklarının artacağına dikkati çeken Koyuncu, sağlık personelinin Kovid-19 ile mücadele ederken suya daha çok ihtiyaç duyulacağını söyledi.

Kaynak: