"Belediye başkanlığı bir görev, bir gün bitebilir"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu:- "Bugün, 8. dönemin ilk meclis toplantısını yapılacak. Demokrasiye olan inancımızı ve ortaya koyacağımız karakterimizi anlatacağımız bir meclisle yönetim dönemimize başlangıç yapacağız"
"Belediye başkanlığı bir görev, bir gün bitebilir"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün ilk meclis toplantısının yapılacağını belirterek, "Bugün, 8. dönemin ilk meclis toplantısını yapılacak. Demokrasiye olan inancımızı ve ortaya koyacağımız karakterimizi anlatacağımız bir meclisle yönetim dönemimize başlangıç yapacağız." dedi.

Saraçhane'deki makam odasında basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı başta olmak üzere gündemdeki bazı konulara ilişkin değerlendirmede bulundu.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınadığını belirterek, saldırıyı yapanlarla ilgili gerekli tüm yasal işlemlerin yapılmasını istediklerini ve takip ettiklerini söyledi. Ekrem İmamoğlu, "Bu saldırı, sadece Kemal Kılıçdaroğlu'na ve CHP'ye yapılmış bir saldırı değildir. Bu saldırı, Türkiye Cumhuriyetinin devlet anlayışına, milletine, demokrasi inancına yapılmıştır." diye konuştu.

Olayın ardından yapılan değerlendirmelere değinen İmamoğlu, herkesin hassas davranarak konuşması gerektiğini ifade etti.

İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinin ilk toplantısının bugün yapılacağını anlatarak, şunları söyledi:

"Bugün, 8. dönemin ilk meclis toplantısı yapılacak. Demokrasiye olan inancımızı ve ortaya koyacağımız karakterimizi anlatacağımız bir meclisle yönetim dönemimize başlangıç yapacağız. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımızın ve benim, inşallah İstanbul halkına layık olduğu bir dönemi hep birlikte yaşarız."

- "Seçim bitmiştir, sonuç belirlenmiştir"

Açıklamanın ardından İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "İstanbul seçimlerinin tekrarı beka meselesidir" ifadesini sorması üzerine İmamoğlu, "Bahçeli'nin, hangi gerekçelerle konuştuğunu bilemiyorum. Cevap verilecek bir konu değil. Seçim bitmiştir. Sonuç belirlenmiştir. Mazbatamızı aldık. Ne yazık ki gerçek dışı gerekçelerle kamu görevlilerinin, bakanlıkların sorumlu oldukları hususlar üzerinden gerekçe yaratma çabasının karşılığı olacağını sanmıyorum. YSK, Türkiye demokrasisi açısından tarihi görevini en doğru şekilde yerine getireceğine dair inancım tam." dedi.

İstanbul 4. İdare Mahkemesinin, belediye ve bağlı kuruluşların veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasını içeren kararının yürütmesini durdurma kararına yönelik soru üzerine İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Dijital verilerin kopyalanması. Buradan yola çıkarak birtakım komplo teorileri üretilmesini üzülerek izliyorum. Burada veri kapasiteleri ne aşamada, ne oldu, ne bitti? Bunları kayıt altına almak tespit etmek, doğru bir süreçtir. Belki de İdare Mahkemesi kendiliğinden süreci kaldıracaktır. Bu bir idari işlemdir, doğru bir işlemdir. Sürecin tespiti adına doğru bir işlemdir. Yanlış anlaşılma olabilir eksik bir ifade olabilir. Onu giderici izahlarımızı yaparız. Kanun ne emrediyorsa odur."

- "İndirimleri mayısta gündeme taşımak niyetindeyiz"

Su fiyatı ve toplu taşıma ücretlerinde indirime gidilip gidilmeyeceğine ilişkin sorular üzerine İmamoğlu, "İlk meclisin seçimleri var. Bir önceki yılın kesin hesabı ve bazı kurumların faaliyet raporu var. Dolayısıyla bu uygulamaları mayıs meclisine hazırlayacağız. Vadettiğimiz ne varsa İstanbul halkının çıkarına olan ulaşımdan, suya varıncaya kadar, tüm unsurları ile mayıstaki meclis oturumuna gündem maddesi olarak taşımak niyetindeyiz." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki üst düzey yöneticilerin arasında istifa eden veya görevden alınan olup olmadığına ilişkin bir soruya, "Şu ana kadar bana bir istifa talebi gelmedi. Beni çok sevdiler öyle anlıyorum. Benimle çalışmak isteyenler olacaktır. Ama elbette bazı değişiklikler olacaktır. Değişiklik olduğunda kamuoyu ile paylaşacağız." yanıtını verdi.

- "Belediye başkanlığı bir görev, bir gün bitebilir"

Bir gazetecinin "Başkan seçildikten sonra inşaat şirketinizin faaliyetlerini sonlandıracak mısınız? " sorusuna Ekrem İmamoğlu, şu yanıtı verdi:

"Ticaret yapmak dürüst olmamak anlamına gelmiyor. Orası benim ekmeğim. Dedemin, babamın yaklaşık 65-70 yıldır para kazandığımız hayata tutunduğumuz bir yer. Benim ekmeğimi orası veriyor. Çocuklarımın rızkını orası sağlıyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı iken de makul seviyede kendi gücü kadar iş yapmaya devam etti, edecek. Mesleğim bu değil ki belediye başkanlığı bir görev. Bir gün bitebilir. Döndüğümde yine ekmeğimin başına geçeceğim. Ama bitmez görevimiz devam ederse de çoluğumun çocuğumun rızkını sağlayacak."

Kaynak: