'Benim İlk Kitaplığım' projesiyle çocuklar kitaplarla bağ kuracak
15 Temmuz Milli Birlik İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Nisanur Şahbaz'ın kuruculuğunu yaptığı e-Twinning Projesi olan 'Benim İlk Kitaplığım' projesi Elif Atlas, Canan Ölçer, Ayşe Keleş ve Selma Portakal tarafından yürütülmektedir.
15 Temmuz Milli Birlik İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Nisanur Şahbaz’ın kuruculuğunu yaptığı e-Twinning Projesi olan ‘Benim İlk Kitaplığım’ projesi; Elif Atlas, Canan Ölçer, Ayşe Keleş ve Selma Portakal tarafından yürütülmektedir. Proje hakkında bilgi veren Şahbaz, “Kadim geleneğimizde de öğrenmenin önemli bir yöntemini oluşturan hikâye okul öncesi öğrencisinin sosyal, duygusal ve dil becerilerini gelişmesine büyük katkı sağlar. Değişik birçok çeşitte kitabın okul öncesi dönemde çocuğa sunulması onun kavram dünyasını zenginleştirecektir. Bunu için bizler, çocukların kitaplarına bu proje ile Dünya Klasikleri, Anadolu Masalları, Çizgi Film Kahramanları, Davranış ve Değerler Eğitimi içerikli kitaplarla tanışmalarını sağladık” dedi.
‘KİTAPLAR OKUNDUKTAN SONRA HEMEN RAFA KALDIRILMAMALI’
“Okul öncesi öğretmenleri olarak bizler sınıflarımızda her gün kitap okuruz ve ardından hikâye sonrası etkinlikleri yaparız” diyen Şahbaz, “Çünkü çocuklar dinlemeyi, dinlenileni anlatmayı, soru cevaplamayı, yarım bırakılan hikâyeyi tamamlamayı hatta drama etme gibi hikâye sonrası tekniklerinin hemen hemen hepsini bu dönemde öğrenir. Kitaplar okunduktan sonra hemen rafa kaldırılmamalı ve onu destekleyen bir etkinlik ile sonlandırılmalıdır. İlkokula başladıklarında, okul öncesinde dinledikleri hikayelerin büyülü dünyasından uzaklaşan öğrencilerimiz aileleri ile okuma-yazma öğrenme telaşına girerler. Hedefte, okumayı öğrenme telaşı olunca, hikayelerden alınacak keyif ikinci planda kalmaktadır. Bu nedenle çocukları hikayelerin büyülü dünyasında elde ettikleri kazanımlarını daha kalıcı hale getirmek için projede, öncelikle çocukların kendilerine ait içi dolu bir kitaplık sahibi olmalarını ve kitaplar ile daha sıkı bir bağ kurmalarını hedefledik. Bu etkinlikleri ailelerin katılımları ile destekleyerek hem öğrencilerimizi hem de ailelerimizi ilkokula hazırlamış olduk” şeklinde konuştu.