Benzin ve motorine zam bekleniyor! Konya'da güncel fiyatlar...

Benzin ve motorine yarın (15 Mart 2024 Cuma) zam bekleniyor. Yeni zamla birlikte Konya'da güncel akaryakıt fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...
Benzin ve motorine zam bekleniyor! Konya'da güncel fiyatlar...

Küresel çapta petrol fiyatlarında yaşanan gerileme, Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarında sadece sınırlı bir düşüşe yol açarken, sektör kaynakları 15 Mart 2024 itibarıyla benzin ve akaryakıt fiyatlarında önemli bir artış olacağını vurguladı.

Yaz aylarında vergi düzenlemesiyle litre başına ani yükselişler yaşanan benzin ve motorin, yılın geri kalanında yapılan artışlarla tarihi seviyelere ulaşmıştı. Petrol fiyatlarındaki küresel düşüş eğilimi Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını hafifçe düşürmeyi başarsa da, sektör kaynaklarına göre bu gece itibarıyla benzin ve motorin fiyatlarında büyük bir artış yaşanacak.

Eğer bir değişiklik olmazsa, 15 Mart'ta yürürlüğe girecek yeni tarifeye göre benzinin litresi 1,60 TL motorinin litresi ise 1,25 TL zamlanacak.

Artış sonrası oluşması beklenen fiyat tablosu şöyle:

Konya

Konya'da yeni zamlarla birlikte benzin'in litresi 41,97 liradan 43,57 liraya

Motorinin litresi ise 42,22 liradan 43,47 liraya yükselecek.

İstanbul Avrupa

Benzin - 42,13 TL

Motorin - 42,02 TL

İstanbul Anadolu

Benzin - 42,04 TL

Motorin - 41.95 TL

Ankara

Benzin - 42,86 TL

Motorin - 42,76 TL

İzmir

Benzin - 43,36 TL

Motorin - 42,96 TL

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanır?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :