Benzine yeni indirim geliyor: 26 ay sonra bir ilk yaşanacak!

Petrol fiyatlarında yaşanan rekor düşüşlerin ardından benzine iki hafta içerisinde 5'inci indirim geliyor. 22 kuruş olarak gerçekleşecek indirimin bu gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor.
Benzine yeni indirim geliyor: 26 ay sonra bir ilk yaşanacak!

OPEC toplantısından üretim kısıtlamasına yönelik karar çıkmamasının ardından tarihi düşüşler yaşayan petrol fiyatları ABD Başkanı Donald Trump'ın petrol fiyatlarına ortak bir yol bulunarak müdahale edilebileceğini açıklamasıyla geçen hafta yükselişe geçmişti.

TRUMP SÖZÜNÜ TUTMADI
Ancak Trump'ın bu sözünün ardından beklenen adım atılmayınca yükselişte olan petrol fiyatları dün yeniden düşüşe geçerek 26 dolar seviyelerine geriledi.

Petrol fiyatlarında ardı ardına yaşanan düşüşler iç piyasada akaryakıt ürünlerine indirim olarak da yansımaya devam ediyor.

5'İNCİ İNDİRİMİNİ ALACAK
İki hafta içerisinde peş peşe 4 büyük indirim alan benzin fiyatları petrol piyasasındaki son gelişmelerle 5'inci indirimini bu gece yarısı alacak. Benzin fiyatlarındaki son indirimin 22 kuruş olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

26 AY SONRA BİR İLK!
İndirim ardından İstanbul'da kimi akaryakıt firmalarında 5 lira 17 kuruştan satılan benzinin litre fiyatı da yaklaşık 26 sonra 4 lira 95 kuruş seviyesine kadar gerilemiş olacak.