Berat Albayrak'tan yardımlarla ilgili açıklama

Berat Albayrak, sosyal medya hesabından yayınladığı ve gündem değerlendirmesi yaptığı videoda "2.1 Milyon ailemize 1000 liralık nakdi yardımı ulaştırdık" dedi.
Berat Albayrak'tan yardımlarla ilgili açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın gündemi değerlendirdiği açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Yakın zamanda 4 milyon ailemizin tamamına yardımlar ulaşacak. 4,4 milyon aileye 1000'er liralık yardımın ödemesi yakın zamanda başlayacak. Bu dönemi çok iyi değerlendirecek ve geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz, birlikte başaracağız. Bugün itibarıyla 2,1 milyon vatandaşımıza toplamda 12,1 milyar TL'lik kaynak tahsis edildi. Halkbank'ın 25 bin TL'lik esnaf destek finansmanına başvuran esnaf sayımız 412 bin 714 oldu, süreci tamamlanan esnaf sayımız 256 bin 959'a çıktı. Esnafımız için tahsis edilen toplam finansman rakamı paraf kart ile birlikte 6 milyar 737 milyon TL oldu. İş'e Devam desteğiyle sanayicimize 36 milyar 326 milyon lira kaynak tahsis ettik. Uluslararası kurumlardan yardım isteme, ülkeyi nereye sürükleyeceği belli olmayan para basma söylemlerinden sonra bu konudaki duruşlarıyla da dertlerinin millet olmadığını bir kez daha gösterdiler.  Vatandaşlarımızın özel bankalarla yaşadığı sıkıntıları biliyoruz, bu dönemde vatandaşlara destek olmayı geçtik, mevduatı bozdurana, kredisini yapılandırmak isteyene fahiş maliyetler çıkarıldığını duyuyoruz, bu asla kabul edebileceğimiz bir şey değil. KOBİ'lere ve sanayicimize sunduğumuz 'İş'e Devam' desteğine başvuruda bulunan firma sayımız 67 bin 229 oldu. Bu firmaların 39 bin 651'inin süreçlerini neticelendirdik."

"SÜSLÜ REKLAMLAR BU YAPILANLARI GİZLEYEMEZ"

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında adeta seferberlik içinde çalışıyoruz. Maskeyi stoklayan gıdayı saklayan neyse, vatandaştan topladığı parayı millete sunmak yerine stoklayanlar da aynıdır. Süslü reklamlar bu yapılanları gizleyemez.