Berberlerde bayram yoğunluğu

Kurban Bayramına saatler kala Konya’daki berberlerde de yoğunluk yaşanıyor. Tafra Erkek Kuaförü Sahibi Muzaffer Doğan, “Bayram traşlarında insanlar yoğun saatlerde değil de daha erken gelmeye çalışırlarsa bizler hizmetimizi daha güzel ve kaliteli verebiliriz” dedi.
Berberlerde bayram yoğunluğu

Kurban Bayramına saatler kala Konya’daki berberlerde de yoğunluk yaşanıyor. İnsanların daha kaliteli hizmet alabilmeleri için uygun saatleri tercih etmeleri gerektiğini söyleyen Tafra Erkek Kuaförü Sahibi Muzaffer Doğan, “Bayram traşlarında insanlar yoğun saatlerde değil de daha erken gelmeye çalışırlarsa bizler hizmetimizi daha güzel ve kaliteli verebiliriz” dedi.

berber-2.jpg

Kurban Bayramı öncesinde müşteri yoğunluğu yaşayan esnafların başında gelen erkek berberleri ihtiyaca cevap verebilmek için gece geç saatlere kadar mesai yapmaya başladı. Bayram dolayısıyla müşteri yoğunluğu artan berberler gece geç saatlere kadar açık kalırken, Tafra Erkek Kuaförü sahibi Muzaffer Doğan, her bayram olduğu gibi bu bayram öncesi de bayrama bir hafta kala yoğunluklarının giderek artış gösterdiğini söyledi.

GECE GEÇ SAATLERE KADAR MESAİ

İşyerinde yaşanan bu yoğunluğu atlatabilmek için gece geç saatlere kadar çalıştıklarını dile getiren Muzaffer Doğan, "Bayrama güzel bir görünümle girmek isteyen vatandaşlarımız yaklaşık bir haftadan bu yana berberlere akın ediyor. Randevu ile çalışarak yoğunluğu birazda olsun azaltmaya çalışıyoruz. Bu sayede kapımızı çalan müşterilerimizi de geri çevirmiyoruz. Her bayram olduğu gibi bu bayramda insanların en çok kapısını çaldığı kişilerin başında biz berberler geliyoruz. Bayram öncesi arife günü ise en yoğun olduğumuz zaman. Bayram öncesi normal günlerde ettiğimiz tıraşın 5-6 kat daha fazlasını yapıyoruz. Berberler olarak fazla yoruluyoruz fakat kazancımız da iyi olduğu için yorgunluğumuza değiyor" dedi.

berber9999.jpg

UYGUN SAATTE DAHA VERİMLİ TRAŞ

İnsanların traş için yoğun saatleri değil de daha uygun zamanları tercih ederlerse daha verimli ve kaliteli hizmet alabileceklerini dile getiren Muzaffer Doğan, “Dükkan kapısı hak kapısı demişler. İnsanların ne zaman geleceği belli olmamaktadır. Tenha anda aniden yoğunluk oluşabiliyor. Bayram traşlarında insanlar yoğun saatlerde değil de daha erken gelmeye çalışırlarsa bizler hizmetimizi daha güzel ve kaliteli verebiliriz. Yoğunluk arttıkça stres de artmaktadır. Sırada bekleyenler traşın bir an evvel bitmesini istiyor. Koltukta oturan da bundan tedirgin oluyor. Bizler de iki tarafı da üzmek istemiyoruz. Bu sebeple sistemli devam etmesi daha güzel olur. Uygun zamanda rahat traş olabilirler” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU/ YENİ HABER GAZETESİ