Beşağıl Kur'an kursunun temeli atıldı

6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile Karatay ilçesine yeni bağlanan Beşağıl Mahallesinde yeni yapılacak olan Kur'an Kursunun temeli dualar ile atıldı.

Programa Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 22. Dönem Milletvekillerinden Mehmet Kılıç, Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Meram İlçe Müftü Vekili, Ak Parti Karatay İlçe Teşkilatı, Dernek üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve Beşağıl mahalle sakinleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan “ Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği” Başkanı Ali Türk, desteklerinden dolayı tüm hayırseverlere ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye teşekkür ederek temeli atılacak olan Kur’an kursunun hayırlara vesile olmasını diledi. Ardından söz alan Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Kur’an kurslarının tüm vatandaşlarımıza hitap ettiğini ve herkesin kurslardan faydalanması gerektiğini vurgulayarak, yeni bağlanan mahallelerde temeli atılıp hizmete açılacak olan Kur’an Kursu sayısının 15’e yükseldiğini, el birliği ile temeli atılan Beşağıl Kur’an Kursunun en kısa zamanda bitip eğitim öğretime başlayacağını belirterek tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

 

        Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise konuşmasında, 6360 sayılı kanunun yürürlüğe girmesiyle köy ve beldelerin mahalle olarak bağlandığını dile getirerek merkez mahallelerde yapılan tüm hizmetlerin yeni bağlanan mahallelerde de yapılacağını vurguladı. Belediyelerin yaptığı her hizmetin hayrın bir parçası olduğunu vurgulayan Mehmet Hançerli, yeni bağlanan mahallelere 33 km. yol asfaltlandığını bunun yaklaşık 200.000 m2 olduğunu belirtti. 50 yılı aşkın süredir bekleyen 4 beldenin kanalizasyon işlerinin yeni yasa yetkisi  ile Karatay Belediyesi ve Koski işbirliği ile en kısa sürede tamamlanacağının müjdesini veren Başkan Hançerli, Halk Eğitim Müdürlükleri, okullar ve Kur’an Kursları vasıtaları ile bir sene içerisinde Kur’an öğrenenlerin sayısının 25.000 olduğunu ve sayının giderek arttığını belirtti. Karatay Belediyesi olarak aldıkları Meclis kararları doğrultusunda kursların bir katının yapımını kendilerinin üstlendiğini, öğrencilerin kullanacakları sıraları temin ettiklerini ve çevre düzenlemesini yaptıklarını dile getiren Başkan Hançerli, temeli atılan Kur’an Kursunun Beşağıl Mahallesine, Karatay’a ve Konya’ya hayırlı olmasını diledi.

 

        Son olarak söz alan Ak Parti 22. Dönem Milletvekillerinden Mehmet Kılıç, kendisinin de yörenin insanı olduğunu ve çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Konuşmaların ardından Yenikuyu Kur’an Kursunun temeli dualar eşliğinde atıldı.

Bakmadan Geçme