Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'den açıklama

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı kulübün gündemine dair açıklamalarda yaptı. Alexander Sörloth ve Rıdvan Yılmaz'ın transferine dair detaylar veren Çebi, teknik direktör konusunda Sergen Yalçın ve Valerien Ismael kararını anlattı. Ahmet Nur Çebi ayrıca Adem Ljajic, Fabrice Nsakala, Jeremain Lens ve Douglas'ın takımdan ayrılacağını söyledi.
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'den açıklama

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlılarda yaklaşan kongre öncesi Milliyet Gazetesi'ne konuştu. Başkan Çebi, Sergen Yalçın'ın ayrılış süreci, Valerien Ismael tercihi ile birlikte Rıdvan Yılmaz ve Alexander Sörloth transferlerine dair açıklamalar yaptı.

Ahmet Nur Çebi'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

- Valerien Ismael nasıl bir başlangıç yaptı?

"Bir şeyin başlangıcı kadar gidişatı ve sonuçları da çok önemlidir. Biraz sabır gerekiyor. Bir maç çok iyi oluyor ‘iyi’ diyorsunuz. Sonra hemen kötü diyorsunuz. Şunu net olarak öğrenmeliyiz. Sabretmeyi bilmemiz lazım. Güven veriyor bana. Çünkü gayretli, çalışkan, istekli, hedefleri olan, başarıya kendini odaklamış birisi. Sporda bunlar çok önemli. Sabırlı olacak ve çok çalışacak. Yeter ki sabırlı olalım."

"Ismael'i getirerek kumar oynamadım"

Beşiktaş Başkanı Çebi, tanınan ve çok yüksek ücret isteyen bir yabancı yerine Valerien Ismael’i tercih ettiklerini söyledi, “Kendimi düşünsem 4 katı fiyata başka bir hoca getirirdim ve kimse bir şey diyemezdi. Ismael’de kumar oynamadım, Beşiktaş’ın menfaati için bu durumu göğüsledim” dedi.

- Valerien Ismael'i kim önerdi?

"Ismael’in bir hocalık kariyeri var. Bütün isimlerin kariyerlerine bakıyoruz. Gençlere değer veren, hırslı, çalışkan bir isim. 8 şampiyonluğu olan hocayı değil de 8 şampiyonluğu kazanma ihtimali olan hocayı bulursan başarılı olursun. Sen çalışmayıp para kazanan, çalışmadan okulunu geçen birini gördün mü? Hoca sabahtan akşama kadar maç izliyor."

- Sergen Yalçın'ın ayrılması doğru muydu?

"Sergen’in kalmasını istedim. Ben çok baskı yaptım kendisine. İki kereden sonra üçüncü kez kal desek onu yıpratacaktık. Üst üste gelen puan kayıplarından hoca da tedirgin oldu. İyi bir Beşiktaşlı çünkü. Ayrılık Sergen hocanın Beşiktaş’a verdiği değerden kaynaklandı."

- Atiba Beşiktaş'ta kalacak mı?

"Hoca kalsın derse kalır. Valerien Ismael şu an bize hiçbir futbolcu için görüş bildirmedi. Son hafta Konya maçının ardından rapor vereceğini ifade etti. Ljajic, Nsakala, Lens ve Douglas kesin gidiyor. Diğer oyunculardan kim gidecek kim kalacak o zaman belli olacak."

- TFF başkanlığına aday olmayı düşündü mü?

"Hiç aday olmayı düşünmedim. Bana bu konuda teklifler geldi. Bu vatan görevi kadar önemliyse tartışamazsınız. Kimseye askere gitmek istiyor musun denmez. Tabii ki böyle bir şey olursa, hayır diyemeyiz. Ancak böyle bir sorumluluğum yok ise sağlığım el verdiği sürece Beşiktaş’a hizmet etmeyi tercih ederim."

"Ali Koç istesin hemen verirler"

"Ali Koç başkanlığı istesin hemen verirler. Çünkü Kulüpler Birliği başkanlığını ben yaptım çok yorucu bir iş. Mevcut başkan da yoruldu. Mehmet Sepil yoruldum diyerek benim kucağıma bıraktı gitti. Ben de altı ayda yoruldum dedim, Ahmet Ağaoğlu’na bıraktım. Konuları çok ağır. Orada manevi anlamda denge kurmalısınız. Tartışma tabii ki çıktı, ama kavga çıkmaz. Sahadaki futbolculardan daha sakiniz orada."

- Rıdvan Yılmaz için kulübe resmi teklif geldi mi?

"Evet doğru, Rıdvan için resmi teklif geldi ama satmayı düşünmüyoruz. Bu yüzden bir bonservis belirlemedik. Ama 10 milyon euroyu bulması lazım teklifin. Bu sezon 10 milyon euroyu getiren olursa Rıdvan’ı Avrupa’ya gönderirim. Mühim olan Rıdvan’ı satmak kadar, yerine yeni birini koyabilmektir."

- Alexander Sörloth için ne planlanıyor?

"Sörloth’u ne alacağımı söyledim, ne almayacağımı. Transfer işi gizlidir. Sörloth’un bonservisi bize uyarsa tabii ki isterim. Hesap, kitap yapacağız. Beşiktaş’ın şartlarına ne uygunsa onu yapacağız."