Beşiktaş geriden gelip kazandı
Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Beşiktaş 1-0 geriye düştüğü maçta Göztepe'yi 2-1 yendi. Siyah beyazlılar, Önder Karaveli yönetiminde çıktığı 3 maçta 7 puan aldı.
Vodafone Park'ta oynanan mücadelenin 4. dakikasında konuk ekip, Cherif Ndiaye'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Ev sahibi takım 31'de Larin'in attığı golle skoru eşitledi.
41. dakikada Soner Aydoğdu kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Ersin Detanoğlu'nu geçemedi.
Beşiktaş 60. dakikada Ghezzal'in attığı golle 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın 81. dakikasında Rosier ikinci sarı kartını gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.
Bu sonuçla puanını 28'e yükselten siyah beyazlılar, 7. sıraya yerleşti. Ligde üst üste 3. maçını da kaybeden Göztepe ise 14 puanla 19. sırada kaldı.
Önder Karaveli yönetiminde 7 puan
Beşiktaş, teknik direktör Sergen Yalçın'ın istifasının ardından göreve getirilen 19 yaş altı teknik sorumlusu Önder Karaveli yönetiminde iki galibiyet ve bir beraberlikle 7 puan aldı.
Karaveli yönetiminde Yukatel Kayserispor'u 4-2 ve Göztepe'yi 2-1 yenen siyah-beyazlı takım, Fenerbahçe ile de 2-2 berabere kaldı.
Gol yeme serisi sürüyor
Beşiktaş'ın ligdeki gol yeme serisi Göztepe karşısında da sürdü.
Sezonun ilk 4 maçında gol yemeyen siyah-beyazlı takım, üst üste 14. maçta kalesinde gol gördü.
Beşiktaş söz konusu 14 maçta toplam 27 gol yedi.
Ersin ikinci kez penaltı kurtardı
Göztepe'nin kazandığı penaltı atışında gole izin vermeyen kaleci Ersin Destanoğlu, bu sezon ikinci kez penaltı kurtardı.
Beşiktaş'ın Galatasaray'ı evinde 2-1 yendiği maçta rakibinin kazandığı penaltıda Mustafa Muhammed'in vuruşunda başarılı bir kurtarış yapan 20 yaşındaki file bekçisi, Göztepe karşısında da 41. dakikada Soner Aydoğdu'nun penaltı atışında gole izin vermedi.
Siyah-beyazlı taraftarlar maç içinde ve sonunda Ersin lehine tezahüratta bulundu.
Rosier ikinci kez kırmızı kart gördü
Beşiktaş'ta ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Valentin Rosier bu sezon ikinci kez aynı durumla karşı karşıya kaldı.
Siyah-beyazlı ekibin Adana Demirspor ile 3-3 berabere kaldığı maçta kırmızı kart gören Rosier, Göztepe karşılaşmasının 81. dakikasında takımını 10 kişi bıraktı.
Maçın 43. dakikasında sarı kart gören Rosier, 81. dakikada ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı.
Vida ve Arslanagic sakatlandı
Karşılaşmanın 90. dakikasında Göztepe'nin kullandığı serbest vuruşta Beşiktaş ceza alanı içinde topa hamle yapan Domagoj Vida ile Dino Hugo Arslanagic kafa kafaya çarpıştı.
Her iki oyuncunun başında kanama oldu. Vida ve Arslanagic tedavilerinin ardından oyuna devam etti.