Beşiktaş-Konyaspor, Maçtan son bilgiler!

Süper Lig’in perdesi bugün son kez aralanacak. 2022-23 sezonunun, 38. Haftanın son maçında Konyaspor, Beşiktaş’a konuk oluyor. Anadolu Kartalı galibiyetle kapatmak istiyor. Ümit Öztürk’ün görev aldığı mücadele 20:00’da başlayacak.
Beşiktaş-Konyaspor, Maçtan son bilgiler!

Spor Toto Süper Lig 38. Hafta mücadelesinde ligin son maçında Arabamcom Konyaspor, Dolmabahçe’de Beşiktaş’ın konuğu olacak ve 2022-2023 sezonunu siyah beyazlılara karşı kapatacak. Bu sezon ligde dalgalı bir performans ortaya koyan Anadolu Kartalı, dış sahada alacağı galibiyetle sezona iyi bir final yapmak için sahaya çıkacak. Düdük Ümit Öztürk’te, mücadele saati ise 20:00.

besiktas-rekabette-onde-2-001.jpg

DEPLASMAN KARNESİ İYİ

Son haftaya 50 puanda giren yeşil beyazlılar topladığı puanların 27’sini deplasmanda kazandı. Aleksandar Stanojevic’in öğrencileri Sivasspor deplasmanına kadar ligde en çok dış sahada maç kazanan 4. Takım ünvanı bulunuyordu. Ev sahibi Beşiktaş ise puan kaybetmeyi hatırlamıyor. Son 13 maçta 11 galibiyet, 2 beraberlik alan Kartal, Konyaspor’u yenmesi durumunda ligi ikinci bitirecek.

kartal-avi.jpg

Beşiktaş rekabette önde

Beşiktaş ve Konyaspor 44. Randevuda buluşacak. Süper Lig maçları baz alındığında rekabette Konyaspor 6 galibiyet aldı. 24 kere siyah beyazlılar sahadan mutlu ayrılırken, 13 maçta ise eşitlik bozulmadı. Konyaspor rakibinin ağlarına 40 gol atarken, 43 kere topu ağlarından çıkardı. Son 5 maçlara bakıldığında ise ev sahibinin ağırlığı öne çıkıyor. Beşiktaş karşılaşmalarda 3 galibiyet aldı. Konyaspor 1 kez kazandı, 1 maç berabere bitti. Ligin ilk yarısındaki maçta Konya’da 2-1 Beşiktaş aldı.

mucadelede-unutulmaz-skorlar-2-001.jpg

Mücadelede unutulmaz skorlar

Konyaspor ile Beşiktaş arasında 1988 yılında başlayan rekabette bazı sonuçlar tarihe kazandı ve yerini koruyor. Konyaspor, siyah beyazlılara karşı en farklı galibiyeti 2020 yılında Konya Stadyumu’nda aldı. Yeşil beyazlılar rakibini 4-1 geçti. Beşiktaş o sezonu şampiyon bitirmişti. Beşiktaş ise en farklı galibiyetini 1993 yılında 7-0 ile kazanmıştı. İki takım arasındaki en gollü maç 2021 yılında Beşiktaş 4-3 kazandı. Konyaspor ve Beşiktaş arasındaki en gollü beraberlik ise 2018 yılı, maç 2-2 sona erdi.

rakip-revir-gibi-1-001.jpgRakip revir gibi

Beşiktaş’ın Konyaspor’u konuk edeceği mücadele öncesinde siyah beyazlılardaki eksikler Teknik Direktör Şenol Güneş’in canını sıkıyor. Ev sahibinde Kasımpaşa maçında sarı kart gören Masuaku, Konyaspor’a karşı oynayamayacak. Diğer yandan sakatlıkları bulunan Dele Alli, Tayyip Talha, Romain Saiss, Onur Bulut, Rachid Ghezzal, Nathan Redmond, Ersin Destanoğlu ve Aleksandru Maxim yeşil beyazlılara karşı son mücadele forma giyemeyecekler. Konyaspor’da ise Calvo sarı kart cezalısı.

Etiketler :