Beşiktaş-Konyaspor, Zorlu sınav!

Dolmabahçe’de zorlu 90 dakika. Konyaspor haftanın kapanış maçında Beşiktaş’ın konuğu olacak. Ankaragücü maçıyla deplasmana moralli giden Anadolu Kartalı, İstanbul’dan 3 puan almanın planlarını yapıyor. 20:00’de başlayacak olan mücadelede düdük Tugay Kaan Numanoğlu’nda.
Beşiktaş-Konyaspor, Zorlu sınav!

Trendyol Süper Lig 26. hafta mücadelesinde Konyaspor deplasmanda Beşiktaş ile oynayacak. Ankaragücü maçı galibiyetiyle haftalar sonra 3 puan alan Anadolu Kartalı olumlu havayı devam ettirmek için Dolmabahçe’ye çıkıyor. Fahrudin Omerovic’in talebeleri İstanbul’dan alacağı 3 puan ile ateş hattından uzaklaşmak için çalışmalarını tamamladı. Maçla ilgili son bilgiler haberimizde yer alıyor

rekabette-son-rakamlar-1-001.jpg


SON BİLGİLER

Konyaspor, gelen transferler ve sakatlıktan çıkan futbolcular sonrasında geniş kadro ile deplasmanda mücadele edecek. Cezalı olan Moreno haricinde yeşil beyazlılarda eksik bulunmuyor. Rakip Beşiktaş’ta ise affedilen Vincent Aboubakar’ın zorlu mücadelede oynamaya yakın olduğu öğrenildi. Afrika Kupası’ndan dönen Masuaku ile yeni transferlerden Musrati’nin formayı alması bekleniyor.

rekabette-son-rakamlar-2-001.jpg
REKABETTE SON RAKAMLAR

Beşiktaş ve Konyaspor, pazartesi günü 46. kez karşılaşacak. Geride kalan mücadelelerde Konyaspor 6, Beşiktaş 25 kez sahadan 3 puan ile ayrıldı. 14 maçta ise iki takım beraberlikle sahadan ayrıldı. Siyah beyazlılar bu karşılaşmalarda 88 gol attı, yeşil beyazlılar ise 43 kez topu rakip ağlara gönderdi. Konyaspor, deplasmana 25 puan ile çıkacak.Anadolu Kartalı alacağı galibiyetle potadan çıkmak istiyor.

oynamayacak-futbolcular-001.jpeg
OYNAMAYACAK FUTBOLCULAR

Zorlu mücadele öncesinde iki takımda oynamayacak futbolcular belli oldu. Beşiktaş’ta sakatlığı bulunan Alex Oxlade Chamberlain, Amir Hadziahmetovic, Emrecan Uzunhan, Tayfur Bingöl ve Arda Kılıç, Konyaspor’a karşı forma giyemeyecek. Anadolu Kartalı’nda ise sarı kart cezalısı Marlos Moreno oynamayacak. Diğer yandan sakatlıktan yeni çıkan Adil Demirbağ’ın da forma giymesi beklenmiyor.

numanoglunun-karnesi-001.jpg
NUMANOĞLU’NUN KARNESİ

Konyaspor'un 26. haftada karşılaşacağı Beşiktaş mücadelesinde düdük Tugay Kaan Numanoğlu'nda olacak. Anadolu Kartalı, Numanoğlu ile 6. maçına çıkacak. Yeşil beyazlılar, geride kalan 5 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi ile sahadan ayrıldı. Ev sahibi Beşiktaş ise Tugay Kaan Numanoğlu ile 5. maçına çıkacak. Geride kalan 4 maçta siyah beyazlılar 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. İki takım pazartesi günü kozlarını paylaşacak. İki takım 20:00’de karşı karşıya gelecekler.

tarihe-gecen-maclar-1.jpg


TARİHE GEÇEN MAÇLAR!

Beşiktaş ile Konyaspor, Süper Lig’de 46. Kez karşı karşıya gelecek. Rekabette tarihe geçen skorlar
En Farklı Galibiyet (7 - 0) 28.02.1993
En Farklı Mağlubiyet (4 - 1) 27.09.2020
En Gollü Maçlar (3 - 4) 2 kez, toplam 7 gol, sonuncusu: 11.02.2021
En Gollü Beraberlik (3 - 3) Toplam 6 gol, 07.06.2023 (ev sahibi baz alınmıştır)

 Muhabir
Etiketler :