Beşiktaş Kulübü 2019 idari ve mali genel kurulu

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi:- "(KPMG raporu) Bu rapor boynumuzun borcuydu. İbra edilmek, edilmemek, kol kırılır yen içinde kalır yok böyle bir şey"
Beşiktaş Kulübü 2019 idari ve mali genel kurulu

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, yönetimlerin genel kurula hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Çebi, Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen 2019 olağan idari ve mali genel kurulda yaptığı konuşmada, bağımsız denetim kuruluna yaptırılan araştırmayla ilgili, "(KPMG raporu) Bu rapor boynumuzun borcuydu. İbra edilmek, edilmemek, kol kırılır yen içinde kalır yok böyle bir şey. Böyle bir şey devam ederse herkes kulübe zarar verir. İnsanlar buraya ibra edilmek için geliyor. Başınız dik geleceksiniz ve kulübe hizmet edeceksiniz. Ama ibra edilmeyi talep edeceksiniz, bu kendiliğinden olmamalı. Onun sonuçları sağlıklı olmadı." dedi.

Hazırlanan raporda kendi dönemiyle ilgili olduğu yönündeki söylemlere değinen Çebi, "Ben de o dönem varmışım. Ben olmadığımı söylemedik ki. Rapora bir kere müdahale ettim mi, etmedim. Belki benim içinde bir şeyler vardır, hesabı neyse vereceğim." ifadelerini kullandı.

"Bundan sonra bu kulübe kim gelirse gelsin hizmet ederken kendinden sonra gelenin denetleme yapacağını bilmesi lazım. Bunun gelenek olmasını rica ediyorum." diyen Çebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu süreçte genel sekreterimizi çalıştırmadılar. Sabah akşam itibar suikastı yaptılar. Ama kendisi geldi ve raporu okudu. Hazırlanmış olan rapordan kimsenin art niyet aramamasını rica ediyorum. Bu rapor camianın istediği rapor, göreceksiniz diğer kulüplerde de olacak. Bu rapor en kısa sürede gereken yerlere intikal edecektir."

Bazı taraftarların Fikret Orman'a yönelik "paralar nerede" tezahüratı yaptığını hatırlatan Çebi, "Sürekli birilerin altlarını oydukları yönünde söylemlerde bulunuyor. Gelin açıklayın. Ben kimsenin altını oymadım. Paraların nerede olduğu yönünde bağırtan ben değildim." ifadelerini kullandı.

Çebi'nin bu sözleri üzerine tribünde bulunan bir grup "Biz bağırdık" şekilde söylemde bulundu. Çebi de "Sizinle bir irtibatım oldu mu?" diye sordu.


- Fikret Orman katılmadı


Beşiktaş Kulübünde ibra edilmeyen eski başkan Fikret Orman genel kurula katılmadı.

Salonda Orman dönemindeki yönetim kurulu için de platformda masa yer aldı. Eski yöneticilerden sadece Erdal Karacan, Serkan Yazıcıoğlu ve Hüseyin Yücel bu masada toplantıyı takip etti.

Eski yöneticilerden Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile Hüseyin Mican ise genel kurula katılmalarına rağmen kendilerine ayrılan bölümde oturmadı.

Toplantıya katılan üyeler zaman zaman denetleme kuruluna ve başkanı Feyyaz Tuncel'e de tepki gösterdi.







Kaynak:

Etiketler :