Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye; Konyaspor maçı uyarısı

Beşiktaş, Fenerbahçe'nin yaptığı Atilla Karaoğlan paylaşımı nedeniyle yanıt verdi. Siyah beyazlılar yaptığı açıklamada, "Önlerindeki maça çıkıp şerefiyle hakkıyla mücadele etmeleridir" ifadeleri yer aldı.
Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye;  Konyaspor maçı uyarısı

Fenerbahçe, Süper Lig'in 23. haftasında karşılaşacağı Konyaspor maçına atanan hakem Atilla Karaoğlan hakkında video paylaştı. Videoda, Atilla Karaoğlan'ın Gaziantep FK - Beşiktaş maçında yayınlanan VAR konuşmaları yer aldı.

Bunun üzerine siyah beyazlılar sosyal medya üzerinden Fenerbahçe'ye yanıt verdi.

Fenerbahçe'nin Atilla Karaoğlan paylaşımını alıntılayan Beşiktaş, "25.12.2022 tarihinde Gaziantep FK ile oynadığımız maçın hakemini, haklı kararında dik durmasına rağmen kendi maçı öncesi algı yaratmak amaçlı kullananlara önerimiz, önlerindeki maça çıkıp şerefiyle hakkıyla mücadele etmeleridir." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye: Kendi camialarını yatıştırmak, hakemleri etki almak için...

Türkiye Futbol Federasyonu, Demir Grup Sivasspor-Galatasaray karşılaşmasında verilen hakemlik adına utanç verici bir karar üzerine 3 Ocak 2023 tarihinde söz konusu maçla ilgili VAR kayıtlarını açıklarken, Gaziantep FK-Beşiktaş maçının kayıtlarını da eş zamanlı duyurarak Kulübümüz üzerinden kendilerini aklama çabasına girmiştir.

Bugüne kadar maçlarına ait VAR kayıtlarının adeta korumacı bir tavırla açıklanmadığı Fenerbahçe Spor Kulübü'nün; Adana Demirspor ile oynadıkları müsabakada maçın hakemlerine yönelik tepkilerini sosyal medyada Kulübümüz üzerinden ifade ettiklerine büyük bir şaşkınlıkla tanık olduk.

Kendi camialarını yatıştırmak, hakemleri etki almak için başarısızlıklarına kılıf arayanları, saha dışında Beşiktaş ismini ucuz oyunlarına alet etmemeleri hususunda uyarıyoruz.

23 Eylül 2017 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasının hakemi Ali Palabıyık, maç boyunca verdiği hatalı kararlarla sonuca direkt etki etmesine rağmen yine sosyal medyadan "Kol bozuk" şeklinde paylaşım yapanlar, bozuk olanın kol değil sistem olduğunu ancak aynı hakemin kendileri aleyhine kararlar verdiğini düşündükleri zaman mı idrak edebilmişlerdir?

Olmayan penaltılar ve yanlış hakem kararlarıyla liderlik koltuğunda oturan Galatasaray Spor Kulübü’nün de dün bağırıp, bugün hakemlerin lehlerine verdikleri kararlara susması ve aynı şekilde ligin başında hakemlerin verdikleri destekle mutlu olan ama bugün ise hakem hatalarından dert yanan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün açıklamaları, "Bana dokunmazsan sorun yok ama dokunursan sorun var" mantığının ta kendisidir.

Ne yazıktır ki hakem ve TFF desteğiyle şampiyon olmayı amaçlayan bu kulüplerin yıllardır yöneticileri değişmesine rağmen fıtratları değişmemiştir.

"Değişsin" dediğimiz hakemler gönderildikten sonra yine hakemlikte etkili olan koltuklarda görevlendirilmeleri bir şeylerden korkulduğu için midir?

Kamuoyu, bugün Türk futbolundaki temel sorunun saha içinde başarısız olanların bunu saha dışında telafi etmeye çalışması olduğunu bir kez daha net bir şekilde görmüştür. Türk futbolunun gelişimi ve marka değerinin artması hususlarında herkesin sorumlu ve görevli olduğunu hatırlatırız.

Son olarak; TFF'nin müthiş işler yaptığı güzellemesi ve yancılığının ardından başlarına taş düşünce bağıranlar unutmasın ki Beşiktaş tüm taşlardan daha ağırdır.

Yayınlanan VAR konuşmalarında ne söylenmişti?

Süper Lig'in 15. haftasında Gaziantep FK ve Beşiktaş maçı 1-1 sona ermişti. Maç sırasında N'koudou ve Stelios Kitsiou arasında yaşanan pozisyonu hakem Atilla Karaoğlan VAR'da inceleyip aynı kararda kalmıştı. Maçın ardından pozisyonun çok tartışılması nedeniyle TFF, bu maç ve Sivasspor - Galatasaray maçının VAR kayıtlarını açıklamıştı.

İşte VAR kayıtlarındaki konuşmalar

VAR: Atilla ne gördün sen?

Atilla Karaoğlan: Abi hafif bir dokunuyor şiddet yok, vurma yok. Hafif bir dokunuyor.

VAR: İttiriyor diye mi görüyorsun? Atilla, sahada inceleme öneriyorum, Atilla. Atilla, sahada inceleme öneriyorum, inceleme.

Atilla Karaoğlan: Abi şiddet yok diye gördüm.

VAR: Ama kafa vurduğunu görüyorum ben de.

Atilla Karaoğlan: Evet ama şiddet var mı?

VAR: Var, var kafa ile vuruyor.

Atilla Karaoğlan: Tamam geldim.

VAR: Ben hepsiyle bir tutuyorum bunları zaten, aynısı. Yani bariz burnuna vurduğunu görüyorum ben.

Atilla Karaoğlan: İtiyor, itiyor olarak görüyorum abi kafayla.

VAR: Şiddetli oynat, şiddetli. Şimdi ben sana izletiyorum tekrar. Normal hızda da izletiyorum.

Atilla Karaoğlan: Normal oynat, normal hızda oynat. Teması gördüm zaten, normal hızda oynat.

VAR: Adam arkaya gidiyor kafası bak söyle istersen bak, vurduktan sonra.

Atilla Karaoğlan: Burnuna dokunuyor ya şiddet yok.

VAR: Burada net kafa attığını görüyorum ben de.

Atilla Karaoğlan: Normal hızda bir oynatsana.

VAR: Tam hızı bu.

Atilla Karaoğlan: Geniş açıdan bir oynatsana. Abi abartıyor ya ben sarıda kalacağım.

Fenerbahçe'nin Atilla Karaoğlan paylaşımı

Etiketler :