Beştepe'ye giden CHP'li iddiası! Rahmi Turan kaynağını açıkladı

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen CHP'li tartışmasını başlatan yazının sahibi Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan, o ismin Muharrem İnce olduğu iddiasını ortaya attı. Turan bugün ise kaynağını açıkladı.
Beştepe'ye giden CHP'li iddiası! Rahmi Turan kaynağını açıkladı

Gazeteci Rahmi Turan’ın, "Erdoğan ile görüşen isim CHP’li Muharrem İnce"dir iddiasına İnce'den yanıt geldi. CNN TÜRK'teki 'Gündem Özel' programına mesaj gönderen İnce, "Eğer böyle bir görüşme gerçekleştirdiysem ve bununla ilgili bir belge varsa Taksim'de kendimi yakarım" dedi. Öte yandan, gazeteci Rahmi Turan, İnce'nin açıklamalarının ardından CNN TÜRK canlı yayınına bağlanarak açıklamalarda bulundu.

MUHARREM İNCE'DEN SERT AÇIKLAMA

Konuyla ilgili CNN TÜRK'teki 'Gündem Özel' programında Barış Yarkadaş'a mesaj gönderen İnce, "Eğer böyle bir görüşme gerçekleştirdiysem ve bununla ilgili bir belge varsa Taksim'de kendimi yakarım" dedi. İnce daha sonra ise Twitter hesabından çok sert açıklamalarda bulundu.

RAHMİ TURAN CNN TÜRK CANLI YAYININDA KONUŞTU

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Muharrem İnce'nin açıklamalarının ardından CNN TÜRK'teki 'Gündem Özel' programına bağlandı. Turan, Muharrem İnce ile ilgili ortaya attığı iddiayı bir 20 yıldır tanıdığı gazeteciden aldığını söyledi ve "Saray çevrelerine yakın, oralardan iyi haber alabilen, onlarla diyaloğu olan bir kişi. Onların içinde değil elbette" dedi.

Turan şu ifadeleri kullandı:

"Bana gelen haberlere göre devamlı 'Kimdir bu' diye sorulmuş. 'Budur' diye açıkladım. Artık o benim dışımda bir olay, araştırılsın bulunsun. Bir gazeteci kaynağını açıklar mı? Çok ayıp bir şey olmaz mı? Yakışır mı yani? 'Muharrem İnce'dir diye iddia etmiyorum. Aldığım haberi naklettim. Bu arada Cumhurbaşkanı doğru söylüyordur elbette. Muharrem İnce de elbette doğru söylüyordur. Benim bu işle bir ilgim yok. Ben aldığım bir haberi naklettim.

"TAMAM ÖZÜR DİLİYORUM BEN YANILDIM, HATA YAPTIM"

İsim vermeyecektim ama sabah akşam televizyonlarda isim isim diye tutturmuşlar. Ben takip edemiyorum. Bu akşam Mustafa Çetin'e söyledim. Yarına kadar beklemedim, Mustafa Çetin'e söyledim. İleride gerekirse o kaynağın kendisi belki açıklar. Ben karışmam ona. Ama bana 'Kaynağı söyleyin' diye zorlarsanız, kusura bakmayın çok ayıp bir şey olur. Dedikleri doğrudur ben iki tarafa da inanırım Muharrem İnce de doğrudur. Cumhurbaşkanı da doğrudur o zaman benim verdiğim bu haber yanlıştır. Tamam sizden özür diliyorum ben yanıldım hata yaptım ne dememi istiyorsunuz.

"20 YILDIR TANIDIĞIM BİR KİŞİ"

Daha evvel iki gazeteci arkadaşa bu haberlerin tekliflerini yapıldığı söylendi. O zaman o iki arkadaş açıklasın. Onlar açıkladıktan sonra ben doğru mudur değil midir diye konuşurum. Bahsedilen arkadaşlar kimseye söz vermedikleri için rahatlıkla açıklayabilirler. Onların açıklamasını bekliyorum.

Benim 20 yıldır tanıdığım bir kişidir. Güvenmek durumunda hissettim kendimi. Güvenilir olmayabilir. Güvenilir olduktan sonra da onunla ayrıca hesaplaşmamız gerekebilir. Bana söylenen ismi açıkladım.

KAYNAĞINI AÇIKLADI

Rahmi Turan bugün ise kaynağının, 'Talat Atilla' olduğunu söyledi.

Milliyet